Published On: joi, Dec 9th, 2010

Cinci firme brailene au fost amendate fiecare cu cate 300 de milioane de lei vechi

Share This
Tags

Cinci societati din Braila, care se ocupa de transportul marfurilor, au fost amendate fiecare cu cate 300 de milioane de lei vechi de catre Sectia Drumuri Nationale Botosani, pentru ca au transportat marfuri care nu sunt indivizibile, cu depasirea maselor maxime admise. Interesant este faptul ca soferii au fost opriti de catre agentii constatatori, care le-au verificat actele si au cantarit autovehiculele.

Dupa ce au terminat de cantarit, agentii le-au mentionat soferilor ca nu sunt niciun fel de probleme si ca totul este in regula, deci isi pot continua drumul. Peste aproximativ doua saptamani, cele cinci firme brailene au primit procesul verbal de contraventie prin posta, prin care li se aplica amenda de 300 de milioane lei vechi. Administratorii au ramas stupefiati, stiind ca soferul le-a spus ca au fost opriti si apoi li s-a dat drumul cu mentiunea ca totul este in regula si au decis sa recurga la avocat.
“Consideram un abuz din partea agentului constatator retinerea acestor contraventii si intocmirea procesului verbal de contraventie in lipsa petentei, atata timp cat soferilor li s-a comunicat ca sunt in regula si ca pot pleca din nou la drum”, a precizat avocatul Claudia Bratu care a mai spus ca in trei situatii: refuzul semnarii, lipsa contravenientului si imposibilitatea semnarii, organul constatator are obligatia sa mentioneze o atare situatie speciala si sa ceara aportul cel putin al unui martor care sa confirme realitatea.
Mentionam ca au existat cazuri in care agentii constatatori au abuzat cu usurinta de calitatea lor si au “fortat” persoanele care erau de fata la intocmirea procesului verbal, sa semneze in calitate de martor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-