Published On: mie, Dec 8th, 2010

Centrul regional Biblionet s-a deschis la Braila

Share This
Tags

* La Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” a fost deschis in aceasta dimineata, centrul regional Biblionet

Biblioteca braileana este partener in programul “Biblionet – biblioteca in lumea mea”, un program cu o durata de cinci ani care si-a propus sa faciliteze accesul romanilor din toate zonele geografice la informatie, prin crearea unui sistem de biblioteci publice in toate judetele tarii.

Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” a dobandit un dublu rol, centru de formare profesionala si centru de internet gratuit pentru comunitatea braileana.

Pentru centrul de formare profesionala biblioteca a primit intregul pachet de echipamente si software in valoare de 58.651 lei, de asemenea pentru centrul de internet care functioneaza in cadrul unitatii, echipamentele si softurile livrate sunt estimate la 61.517 lei. Valoarea totala a dotarilor de la Biblioteca Judeteana se ridica la 120.168 lei.

“Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” a coordonat si includerea a 25 de biblioteci publice din judet in program, pentru fiecare in parte s-a obtinut implicarea autoritatilor locale in sustinerea programului si au fost emise, hotarari de consilii locale, care certifica sprijinul acordat retelei de biblioteci publice din judet. Fiecare dintre bibliotecile partenere din program au primit pana la aceasta data 103 calculatoare, 103 webcam, cinci proiectoare, 25 de imprimante, 25 routere wireless si 25 de scanere si software, valoarea totala fiind estimata la 821.598 lei”, a declarat Dragos Neagu, directorul institutiei brailene.

Programul prevede training profesional pentru doi bibliotecari formatori din Biblioteca Judeteana, precum si pentru 36 de bibliotecari din bibliotecile publice ale judetului. Toate cheltuielile aferente pregatirii profesionala a tuturor bibliotecarilor din judet, inclusiv cele referitoare la masa, sunt incluse in programul Biblionet.

“Eu zic ca cele doua componente se imbina foarte bine in zona noastra unde avem nevoie de asemenea dotari si mai ales de informare a publicului cu privire la tot ceea ce inseamna activitatea bibliotecii si serviciile oferite cetatenilor”, a declarat Nicu Filoti, secretarul Consiliului Judetean, prezent la eveniment.

Biblionet a fost lansat in Romania in 2008 si face parte dintr-un program mult mai vast de informatizare a bibliotecilor publice – The Global Libraries , sustinut financiar de catre Fundatia Bill si Melinda Gates, care a oferit numai pentru Romania suma de 26,9 milioane de dolari.

Comentarii

comentariu

About the Author

-