Published On: mie, Dec 22nd, 2010

Cateva zeci de persoane au comemorat Ziua Libertatii Romaniei la Braila

Share This
Tags

* In aceasta dimineata pe platoul din fata Piata Independentei au avut loc manifestarile dedicate sarbatoririi Zilei Libertatii Romaniei

Dupa ceremonialul militar a urmat serviciul religios oficiat de un sobor de preoti, pentru ca mai apoi sa rosteasca alocutiuni prefectul Dumitru Popa si unul dintre reprezentantii Asociatiilor de Revolutionari, Gheorghe Lupascu. Putini au fost cei care s-au incumetat sa indure frigul si sa particep la slujba oficiata de preoti in memoria celor cazuti.
“Este o zi deosebita menita sa aduca un omagiu celor care au implinit idealurile Romaniei contemporane. Cu 21 de ani in urma, la Timisoara, luna decembrie aducea o miscare ce urma sa schimbe destinul istoric al intregii natiuni. Revolutia din decembrie 1989 a fost unul dintre evenimentele cruciale care a deschis o noua etapa in istoria Romaniei, ea stand la baza sistemului democratic de astazi. In memoria revolutiei anticomuniste din decembrie 1989 societatea retine cu precadere tributul de sange pe care a fost nevoita sa il plateasca. In urma cu 21 de ani, la Braila, 36 de persoane si-au pierdut viata si 54 au fost ranite. Braila a fost declarat oras martir, cea mai mare varsare de sange facandu-se in zona din fata casei albe. Cladirea din spatele Palatului Administrativ este si astazi marturie eroismului brailenilor”, a declarat prefectul Brailei, Dumitru Popa.
“Va trebui in etapa urmatoare sa trecem la o evaluare lucida ca fiind o problema de demnitate a noastra, a tuturor. Afirm aici ca de fapt comunismul a cazut in mod real in Europa prin jertfa celor din decembrie 1989 din Romania”, a spus Gheorghe Lupascu.
Institutiile brailene, reprezentantii Asociatiilor de Revolutionari si membrii partidelor au depus apoi coroane de flori la Troita Eroilor Revolutiei, ceremonialul incheindu-se cu defilarea Garzii de Onoare si a Muzicii Militare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-