Published On: vin, Dec 3rd, 2010

Braconieri prinsi la pescuit cu plase monofilament

Share This
Tags

Politistii de frontiera braileni au desfasurat cateva controale in vederea prevenirii, descoperirii si combaterii faptelor de natura penala si contraventionala. Astfel, angajatii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Braila au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru infractiuni de detinere si utilizare a plaselor monofilament, prevazute si pedepsite de prevederile art. 64, lit. m din O.U.G.23/2008, cetatenilor romani: G.V.(31 ani), domiciliat in localitatea Vadu Oii, judetul Constanta si D. S.( 50 ani), cu  domiciliul in localitatea Bucu, judetul Ialomita. Cei doi au fost gasiti in dreptul km.flv.86-88, malul drept al bratului Macin, in timp ce desfasurau activitati de pescuit comercial, fara a detine autorizatie in acest sens, utilizand cinci, respectiv trei plase monofilament.

Asupra acestora, politistii de frontiera braileni au gasit cantitatea de 15 kg de peste, capturat pana in momentul depistarii. Pestele gasit asupra acestora a fost predat pentru valorificare, conform legii, unei societati comerciale de profil din municipiul Braila, plasele  tip monofilament  fiind ridicate in vederea continuarii cercetarilor.
“Lucrarile penale vor fi inaintate, pentru solutionare, Parchetului de pe langa Judecatoria Macin”, a declarat subinspector de politie Mirela Bulgaru, purtatorul de cuvant al politistilor de frontiera braileni.

Comentarii

comentariu

About the Author

-