Published On: joi, Dec 9th, 2010

Birocratia incurca socotelile: Ajutoarele comunitare nu mai au cautare

Share This
Tags

* Dupa “efervescenta” din primele zile, tot mai putini beneficiari ai ajutorului comunitar vin sa isi ridice produsele de care beneficiaza

Primarul Aurel Simionescu a declarat in aceasta dimineata ca numarul celor care au ridicat ajutoarele comunitare este destul de mic. “Dupa o anumita perioada de efervescenta lucrurile s-au calmat. Si anul trecut am avut oarecare probleme si am trimis Politia Comunitara pe acasa sa-i caute, dar anul acesta am spus ca nu mai fac gestul acesta, inseamna ca nu au nevoie oamenii respectivi. Pe de alta parte exista oameni care vin si spun ca ar vrea sa primeasca aceste ajutoare, dar exista o reglementare foarte clara, chiar daca am fi tentati sa-i ajutam, nu putem. Fata de cele 211 de tone de faina au fost date 140, fata de 48 tone paste au fost date 38, fata de 105 tone de malai au fost date 70. Aceste produse chiar daca nu sunt extrem de perisabile, se deterioreaza dupa o anumita perioada”, a declarat edilul sef.

In plus acesta a adus in atentie si situatia de la ajutoarele de incalzire care este in mare asemenatoare celei de la ajutoarele comunitare.

“Formularele acelea sunt mult mai riguroase si ca sa le completezi este un efort, iar verificarile pot fi mai riguroase”, a spus primarul care a admis chiar ca erau persoane pe lista care nu meritau sa primeasca aceste ajutoare.

“La gaze naturale in 2009, octombrie-noiembrie aveam depuse 10.517 cereri, 8.357 avem acum, la lemne si carbuni fata de 5.405 avem 2.293, la energia termica din 5.947 anul trecut acum avem 3.833 si suntem deja pe 9 decembrie”, a mai spus edilul sef.

Comentarii

comentariu

About the Author

-