Published On: Soare, Dec 5th, 2010

Bijuteriile Muzeului Brailei scoase la lumina

Share This
Tags

Cladirile reabilitate din Centrul Istoric se redeschid publicului rand pe rand. Dupa Centrul Cultural Nicapetre a venit randul Muzeului  si al Casei Memoriale Panait Istrati sa fie gata sa-si redeschida portile. Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Braila, Gheorghe Bunea Stancu spune ca pana la sfarsitul anului si aceste doua imobile vor fi redeschise publicului.

“Muzeul va fi redeschis pana la sfarsitul anului. Nu o sa fie gata saptamana viitoare pentru ca sunt anumite conditii in care pot fi expuse tablourile. Trebuie luate toate masurile pentru ca vorbim de umiditate si lumina care nu trebuie sa afecteze exponatele. Sunt niste reguli care trebuie respectate si eu zic ca poate vom reusi si cu Casa Panait Istrati din Gradina Mare, iar cu Sectia de Etnografie o sa mai vedem”, a declarat seful CJ.

Reamintim ca cele patru imobile din Centrul Vechi – Muzeul, Centrul Cultural Nicapetre, Casa Memoriala Panait Istrati si Sectia de Etnografie au fost reabilitate de CJ, investitia fiind de peste 3,5 milioane de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-