Published On: lun, Dec 13th, 2010

Atentie la obiectele de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice!

Share This
Tags

Politistii de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ)Braila, aduc la cunostinta persoanelor juridice care comercializeaza astfel de obiecte, cat si brailenilor care intentioneaza sa le achizitioneze ca trebuie sa respecte cateva reguli. Conform Legii nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive, modificata prin Legea 406/2006, persoanele juridice care comercializeaza obiecte de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice trebuie sa fie autorizate de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Braila si de Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Braila. In caz contrar, in situatia detinerii sau comercializarii obiectelor pirotehnice din categoria I, vor fi sanctionati cu amenda contraventionala de la 2.000 la 5.000 de lei, iar in situatia detinerii sau comercializarii obiectelor pirotehnice din categoriile II-IV, a pocnitorilor, petardelor si artificiilor de tipul ,,obiecte zburatoare luminoase”, fapta constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la un an.
Comerciantii si cumparatorii trebuie sa stie ca obiectele artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice sunt interzise persoanelor care nu au implinit varsta de 16 ani. Conform Art. 31, alin. 2, indice 2, din Legea 126/1995, comercializarea catre persoane care nu au implinit varsta de 16 ani este infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an.
Parintii sunt rugati sa supravegheze cat mai atent posibil copiii, intrucat acestia sunt expusi accidentelor survenite in urma folosirii necorespunzatoare a obiectelor de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-