Published On: joi, Dec 30th, 2010

Asigurarea locuintelor este obligatorie!

Share This
Tags

* Cine nu isi asigura locuinta va fi mai intai atentionat, apoi amendat * Locuintele sociale vor fi asigurate de catre Primarie

Noul an aduce noi obligatii pentru proprietarii de locuinte. Brailenii vor trebui sa isi asigure locuintele daca nu vor sa fie amendati. Primarul Aurel Simionescu spune ca intr-o prima faza oamenii vor fi atentionati daca nu isi asigura locuintele, iar mai poi vor primi amenzi. Totodata edilul sef este constient de faptul ca acest lucru nu se va realiza rapid si ca multi vor depasi termenul limita.

“Exista o formula de nivel national care gestioneaza aceste inscrieri la fondul de asigurare. Ne vor trimite la momentul respectiv cine s-a asigurat si cine nu si apoi noi trebuie sa luam masuri. Suntem constienti ca vor exista niste derogari de timp. In mod sigur nu se va buluci lumea pana pe 15 la asigurari. Atunci cand se va finaliza intreaga poveste, vor mai fi persoane care nu si-au facut asigurarea obligatorie, noi ii vom atentiona si abia in ultima instanta ii vom amenda. Banii de amenda ar putea fi folositi pentru asigurare”, a spus primarul.

Acesta a precizat ca cine are o proprietate nu are numai drepturi, ci si obligatii, responsabilitate.

“Daca pica casa pe el si apoi vine la mine sa ii dau bani, am si eu o problema. Oricum, pana la urma, daca nu se vor asigura, le vom da amenzi”, a mai spus edilul sef.

In acelasi timp, primarul Aurel Simionescu a declarat ca in ceea ce priveste asigurarea obligatorie a locuintelor sociale, cei care stau in astfel de imobile nu trebuie sa isi faca probleme deoarece Primaria va incheia aceste asigurari.

“O sa fie o suma serioasa. Am primit solicitarea sa punem banii la buget pe 2011”, a conchis primarul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-