Published On: lun, Dec 20th, 2010

Apa de la robinet este inca potabila!

Share This
Tags

Desi ieri, in afara portului Harsova, la km 261+100, s-a scufundat in fluviul Dunarea o barja din convoiul impingatorului Orion sub pavilion Republica Moldova, care transporta 964 tone de ingrasamant chimic – AMOFOS (AMMOPHOS), pana acum la Braila nu au fost inregistrate probleme in ceea ce priveste apa din Dunare.
“Urmare a acestui incident de navigatie, pentru prevenirea unor eventuale evenimente deosebite datorate poluarii fluviului Dunarea, in data de 20.12.2010, la ora 09.00, sub coordonarea prefectului, s-a intrunit Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Braila, grupul de suport tehnic cu atributii in gestionarea tipului de risc poluari accidentale ale resurselor de apa de suprafata si/sau subterane. Presedintele CJSU a precizat ca toate analizele probelor de apa prelevate pana in prezent de catre institutiile competente se incadreaza in limitele normale”, a declarat mr. Stefan Stoian, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Dunarea” Braila.
Debitul mare al apelor fluviului din aceasta perioada – astazi debitul fluviului fiind 11080 mc/s, constituie un factor favorabil, in ceea ce priveste diluarea substantelor poluante.
Prefectul Brailei a dispus prelevarea probelor de apa din ora in ora pentru analiza calitatii acesteia de catre Compania de Utilitati Publice ,,Dunarea” Braila, Sistemul de Gospodarire a Apelor preleveaza probe din zonele Gropeni si Bertestii de Jos, Directia de Sanatate Publica sa sporeasca frecventa determinarilor probelor de apa prelevate, iar Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor sa continue analizele probelor de apa prelevate, astazi si maine.

Comentarii

comentariu

About the Author

-