Published On: lun, Dec 20th, 2010

Anamaria Ioniţă, sportiva brăileană a anului 2010

Share This
Tags

* Cele cinci titluri naţionale câştigate în acest an au propulsat-o pe tânăra atletă pe primul loc în clasamentul celor mai buni sportivi brăileni din 2010

Fără fastul altor ani, DJST Brăila a organizat, vineri, Gala Sportului Brăilean. Cu această ocazie au fost premiate superlativele sportului din oraşul nostru pe anul 2010. La categoria sporturi olimpice, cel mai bun sportiv al anului a fost declarată atleta Anamaria Ioniţă, cea care şi-a trecut în cont cinci titluri naţionale şi două de vicecampioană a ţării. De asemenea, Ioniţă a mai obţinut un loc 4 şi un loc 5 la Europenele de seniori.

Podiumul celor mai buni sportivi ai anului a fost completat de înotătorii Alin Artimon şi Alina Ene, ambii cu rezultate bune în acest an, atât în competiţiile interne cât şi în cele balcanice. La categoria sporturi neolimpice, cel mai bun sportiv a fost desemnat campionuol naţional de dirt-track Alexandru Toma, locul secund revenindu-i culturistului Vasile Crăciun. La categoria antrenori, podiumul o are în frunte pe Irina Roată (atletism), ea fiind urmată de Gabriela Stoicescu şi Valeriu Stoicescu, ambii de la secţia de nataţie.

Altfel, festivitatea de premiere a fost prezentată de antrenorul de înot Cristi Drăghiţă, la ea au participat destul de puţine persoane din lumea sportului, semn că Gala nu a mai trezit interesul anilor trecuţi. Ce-i drept, cu câteva excepţii, nici sportul brăilean nu se mai poate lăuda cu mari rezultate, vremurile în care Brăila scotea campioni olimpici, mondiali sau europeni fiind uitate, parcă, în negura anilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-