Published On: mar, Dec 7th, 2010

Activitatea Inspectoratului de Politiei Judetean Braila este buna

Share This
Tags

* Cel putin asa reiese din raportul presedintelui Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) Braila * Timpul de reactie la evenimente a fost in 99 % din cazuri “sub 10 minute”

Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Braila a iesit la raport. Subcomisarul Valentin Condruz, adjunct al Sefului IPJ Braila a fost cel care a prezentat situatia statistica pentru trimestrul III al anului 2010. Astfel, in urma analizei indicatorilor statistici pentru fiecare domeniu se constata: criminalitatea sesizata a crescut cu 3,9 % din care cea cea economico-financiara a scazut cu 3,2 %, cea juridica a crescut cu 2,9 %, iar cea de alta natura a crescut cu 10 %. Volumul criminalitatii sesizate a crescut cu 133 infractiuni la 100.000 de locuitori de la 665 in trimestrul III 2009, la 798 infractiuni la 100.000 de locuitori in trimestrul III 2010.
“Criminalitatea constatata a crescut cu 11 %, din care cea economico-financiara a crescut cu 27 %, cea judiciara a crescut cu 2,4 %, iar cea de alta natura a crescut cu 12 %. Infractionalitatea savarsita cu violenta a avut o evolutie relativ constanta, modificarile fiind de ordinul unitatilor, inregistrand la infractionalitatea constatata o crestere cu 2 unitati la infractiunile de omor, 1 unitate la vatamare corporala grava si o scadere cu 10 unitati la infractiunea de viol.
Infractionalitatea contra patrimoniului, constatata, prezinta o crestere generala cu 1,5 % in mediul urban, dar si in mediul rural. Infractionalitatea stradala constatata prezinta o crestere cu 14 %, din care o crestere cu 17,8 % in mediul urban si o scadere cu 42,4 % in mediul rural. Totodata, timpul de reactie la evenimentele sesizate a fost de “sub 10 minute” intr-un procent de 99 % din totalul interventiilor”, a declarat Valentin Condruz.

Mai putine accidente rutiere grave

In ceea ce priveste siguranta traficului rutier, subcomisarul Valentin Condruz spune ca au fost efectuate 210 actiuni ca urmare a acestora fiind constatate 176 de infractiuni din care 88 la regimul circulatiei si 88 de alta natura, fiind aplicate 9.677 sanctiuni contraventionale.
“Au fost inregistrate 51 de accidente grave de circulatie. Numarul accidentelor rutiere grave a scazut fata de cele din trimestrul III 2009 si a scazut numarul de persoane decedate din accidente rutiere. Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave de circulatie sunt: viteza neadaptata, conducerea in stare de ebrietate, conducere imprudenta, neacordare de prioritate pietonilor, traversare neregulamentara, neasigurarea la schimbarea directiei”, a mai spus subcomisarul de politie.
“Analizand eficienta serviciului politienesc si nivelul de asigurare a securitatii si sigurantei civice a comunitatii pe trimestrul III al anului 2010, ATOP Braila apreciaza ca, tinand cont de conditiile socio-economice existente in Romania la ora actuala, dar si de numerosii factori perturbatori care au afectat activitatea de politiei in ultima perioada, eficienta serviciului politienesc oferit comunitatii de catre politistii din cadrul IPJ Braila, este buna. ATOP Braila considera ca IPJ Braila, va reusi cu greu, sa asigure doar prin forte proprii, rezultate pozitive in activitatile desfasurate pentru indeplinirea in continuare a indicatorilor de performanta minimali, in actualul context socio-economic, fara un sprijin adecvat din partea autoritatilor administratiilor publice locale si a celorlalte forte ce concura la asigurarea climatului de ordine si siguranta publica”, a declarat Ionel Avram, presedinte ATOP Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-