Published On: mar, Dec 7th, 2010

7 decembrie – Ziua Aviatiei Civile Internationale

Share This
Tags

In 1996, la initiativa Organizatiei Aviatiei Civile Internationale (OACI) si cu sprijinul Guvernului Canadian, prin rezolutia Adunarii Generale a Natiunilor Unite, data de 7 decembrie a fost recunoscuta ca Ziua Aviatiei Civile Internationale, devenind astfel una dintre zilele oficiale ale Natiunilor Unite. Scopul celebrarii mondiale este acela de a dezvolta şi consolida atat importanta aviatiei civile internationale in dezvoltarea sociala si economica a statelor membre OACI, cat si a rolului OACI in promovarea sigurantei, eficientei si continuitatii transportului aerian international.
In fiecare an, OACI stabileste pentru Ziua Aviatiei Civile Internationale o anumita tema reprezentativa pentru misiunea si obiectivele OACI. In ultimii 5 ani, OACI a abordat teme ca: „65 de ani de aviatie civila pentru sustinerea comunitatii la nivel global”, „Aviatia de maine – o lume a oportunitatilor pentru personalul aeronautic”, „Transportul aerian global – un factor de dezvoltare durabila economica, sociala si culturala”, „Siguranta si securitate – intotdeauna pe primele pozitii in topul prioritatii”, „Ecologizarea zborului – compatibilitate maxima intre dezvoltarea sigura si reglementata a aviatiei civile si calitatea mediului”.
Tema pentru celebrarea pe mapamond a Zilei Aviatiei Civile Internationale din acest an si pe tot parcursul anului 2011 este „Aviatie sustenabila, consolidata si sigura pentru planeta noastra”, tema care promoveaza principalele aspecte dezbatute la cea de-a 37-a Adunare Generala OACI, desfasurata in perioada 28 septembrie – 8 octombrie 2010.
Manifestari ca: arborari de drapele, acordari de diplome si distinctii, spectacole aeriene, expozitii, simpozioane etc. pot fi incluse, in 2011, in programul de activitati dedicate Zilei Aviatiei Civile Internationale de catre statele membre.

Comentarii

comentariu

About the Author

-