Published On: mar, Dec 28th, 2010

7.020 de braileni si-au gasit de munca in primele 11 luni ale anului

Share This
Tags

* Cel putin asa reiese din analiza celor de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila care spun ca din 13.847 de persoane care au fost cuprinse in masurile active putin peste jumatate dintre acestia au reusit apoi sa isi gaseasca un loc de munca * Cei mai multi dintre cei angajati astfel au un nivel de pregatire gimnazial si doar 7,5 % au un nivel de pregatire universitar

La sfarsitul lunii trecute, la nivelul AJOFM Braila erau inregistrati oficial 11.634 de someri din care 37,7 % femei. Dintre somerii inregistrati 49 % provin din mediul urban, iar 51 % din mediul rural, valoarea ratei somajului inregistrata, la nivelul judetului Braila, la aceeasi data, a fost de 8,4 %.

O parte dintre acestia au reusit sa isi gaseasca un loc de munca cu ajutorul angajatilor de la Somaj. Astfel, in primele 11 luni ale anului au fost cuprinse in masuri active 13.847 persoane, iar 7.020 au dobandit statutul de persoana ocupata.
“Solicitantii de loc de munca au participat la urmatoarele masuri active: informare, consiliere si orientare profesionala; servicii de medierea muncii; cursuri de formare profesionala; completarea veniturilor salariale ale somerilor care se incadreaza inainte de expirarea somajului; stimularea mobilitatii fortei de munca; prime de incadrare pentru incadrarea absolventilor; subventionarea locurilor de munca pentru incadrarea: somerilor peste 45 ani, somerilor care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, somerilor care mai au 3 ani pana la pensie, persoanelor cu handicap, persoanelor marginalizate conform Legii nr.116/2002 privind marginalizarea sociala; subventionarea locurilor de munca pentru incadrarea absolventilor din institutii de invatamant; subventionarea locurilor de munca pentru ocuparea temporara a fortei de munca in lucrari publice de interes comunitar”, a declarat Simona Cirligea, directorul institutiei.
Desi cei care s-au angajat au varste diferite, cei mai multi sunt cuprinsi in segmentul 35 – 45 de ani, iar in ceea ce priveste nivelul de pregatire multi au studii medii.
“14,7% aveau varsta sub 25 ani; 24,9 % intre 25-35 ani; 31,2 % intre 35-45 ani; iar 29,2 % cu varsta mai mare de 45 ani. Structura acestora pe niveluri de pregatire, a fost urmatoarea: 11,8 % cu nivel de pregatire primar; 34,2 % cu nivel de pregatire gimnazial; 26,6 % cu nivel de pregatire profesional/scoala de arte si meserii; 19,9 % cu nivel de pregatire liceal /postliceal; 7,5 % cu nivel de pregatire universitar. Astfel, observam faptul ca, 72,6 % dintre persoanele ocupate, au nivel de pregatire primar, gimnazial si profesional/scoala de arte si meserii, aspect ce este in concordanta cu structura somerilor aflati in evidenta noastra la data de 30 noiembrie 2010, unde: 74 % sunt someri cu nivel de pregatire primar, gimnazial si profesional/scoala de arte si meserii; 18,1 % cu nivel de pregatire liceal /postliceal si 7,9 % cu nivel de pregatire universitar”, a mai spus directorul AJOFM Braila.
Totodata, dintre persoanele ocupate 26,1 % proveneau din mediul rural, iar 33,2 % au provenit din randul somerilor indemnizati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-