Published On: joi, Noi 25th, 2010

Un fost garaj de la “Braicar” se va transforma intr-un complex de servicii comunitare pentru situatii de urgenta

Share This
Tags

* Consilierii judeteni au aprobat proiectul prin care un fost garaj al celor de la “Braicar” ajunge din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Finantelor Publice, in domeniul public al judetului si administrarea Consiliului Judetean (CJ) Braila * Valoarea totala a investitiei pentru transformarea obiectivului intr-un modern complex de servicii comunitare pentru situatiile de urgenta se ridica la 35.800.000 lei

In aceasta dimineata consilierii judeteni s-au intalnit in sedinta de indata pentru a decide soarta proiectului de hotarare privind trecerea imobilului “Garaj auto calatori” situat in municipiul Braila, Soseaua Ramnicu Sarat, nr. 117, din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Finantelor Publice, in domeniul public al judetului si administrarea CJ Braila. Bunul imobil este proprietate a debitoarei “Braicar” aflata in procedura de executare silita.
Presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu spune ca obtinerea in administrare a acestor bunuri este necesara si oportuna creand premisele unui proiect cu un puternic impact social asupra comunitatii locale.
“Imobilul solicitat spre administrare este functional si se preteaza infiintarii unui complex de servicii comunitare pentru situatii de urgenta, venind in sprijinul nevoii cetatenilor din judetul Braila. Fiind pozitionat in interiorul municipiului, acest teren corespunde necesitatilor urbane cuprinse in planul urbanistic zonal al municipiului Braila si poate gazdui Garda de Interventie nr. 3 din cadrul Detasamentului nr. 2 de Pompieri Braila, astfel incat interventia in stingerea incendiilor in toate localitatile judetului sa se faca mai rapid”, a precizat seful CJ.
In plus, spatiile construite in cadrul acestui imobil, vor asigura conditii optime pentru depozitarea tuturor materialelor care vor fi utilizate in situatii de urgenta, precum si a ajutoarelor alimentare care provin din stocurile de interventie comunitara, destinate categoriilor de persoane defavorizate din judet. Imobilul este bun si pentru locuinte de interventie in cazul persoanelor aflate in situatii de risc, respectiv pentru cei din zonele afectate de inundatii, seisme, alunecari de teren sau alte situatii extreme.
“Costurile totale pentru constructia complexului de servicii comunitare pentru situatii de urgenta sunt estimate la un nivel valoric de aproximativ 35.800.000 de lei si vor fi asigurate prin dezvoltarea programelor de interes national si de catre CJ Braila, pe seama bugetului si cu sprijin financiar din partea statului prin institutiile specializate, prin alocarea de fonduri din surse bugetare in limitele aprobate anual cu aceasta destinatie”, se arata in referatul de specialitate intocmit.

Comentarii

comentariu

About the Author

-