Published On: joi, Noi 11th, 2010

UDMR se pregateste sa ne dea o teapa de cel putin 28 de milioane de euro

Share This
Tags

Ministerul Sanatii doreste sa introduca, contra-cost, noile cadruri de sanatate, astfel incat, fiecare asigurat sa fie inscris intr-o baza de date computerizata. In urma declaratiilor deputatului liberal Diana Tusa, se pare ca legea privin cardurile de sanatate a fost adoptata sub guvernarea lui Tariceanu, insa la vremea aceea, cardurile de sanatate urmau sa fie distribuite gratuit. Mai mult, o baza de date cu istoricul sanatatii fiecarei personae risca sa incalce drepturile omului, plus  costurile uriase la care se ridica dotarea fiecarei unitati sanitare cu aparate care sa citeasca aceste carduri, softurile si implicit crearea si distribuirea lor catre fiecare cetatean asigurat.

“Fiecare cetatean va trebui sa-l achizitioneze, din bani proprii, contravaloarea a 2 euro, spunea domnul ministru. Fara acest card de sanatate, nici un cetatean care-si plateste lunar drepturile, nu va mai putea sa beneficieze de sistemul de sanatate. In ceea ce ma priveste, acesta este un abuz, o incalcarea a dreptului la sanatate al tuturor. Pentru ca nu trebuie sa uitam ca tu, ca si contribuabil, atunci cand iti platesti lunar contributiile astepti din partea statului sa primesti ceva atunci cand ai nevoie, acest primit, nu trebuie sa mai fie conditionat de plata unor alti bani. Pe langa asta noi in Legea 95/2006, care a fost adoptata in timpul guvernarii liberale, acest card era prevazut ca fiind distribuit gratuity. Asa cum s-a facut si in alte state, unde acest card a fost distribuit gratuit, sau costurile au fost suportate din contributia fiecaruia lunar” a declarat deputatul liberal.

Diana Tusa si-a manifestat neincrederea fata de transparenta cu care se vor folosi acesti 2 euro, adunati de la fiecare asigurat: “Nu cred ca daca vom plati acesti 2 euro se va schimba ceva. Nu cred ca daca ma voi duce in spital voi gasi medicamente, ci cred ca voi apela tot la farmacia de la colt”. Deputatul este de parere ca UDMR-ul are in spatele acestei legi alte afaceri pe care de aceasta data vor sa le dezvolte pe spatele contribuabililor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-