Published On: mie, Noi 24th, 2010

Trupa “Ambitiosii” da lectii actorilor profesionisti

Share This
Tags

* In aceasta dimineata, la ora 11.00, trupa de teatru “Ambitiosii” a Clubului Seniorilor din cadrul Bibliotecii Judetene “Panait Istrati” a sustinut o reprezentatie la Scoala “Anton Pann” din Braila * Manifestatia culturala a avut in prim plan scenete ale marelui dramaturg I. L. Caragiale.

“Ambitiosii”, desi actori amatori, neinitiati in artele dramaturgiei, au dat dovada de profesionalism actoricesc incontestabil, pregatindu-si cu minitiozitate costumele, accesoriile necesare reprezentarii scenice, repetandu-si rolurile cu seriozitate din timp, nu doar inainte de intrarea in scena. Emotiile nu i-au ocolit, dar au reusit cu succes sa le tina sub control si sa se ridice la nivelul asteptarilor publicului nerabdator.

Ropotele de aplauze de final au venit ca o confirmare a efortului depus de artistii ambitiosi si deopotriva ca o incununare a succesului inregistrat. Dimensiunile relativ reduse ale scenei improvizate in interiorul Scolii “Anton Pann” nu au influentat catusi de putin grandoarea reprezentarii scenice.
Decanul trupei, Otto Guminschi Richard a declarat reporterilor Infobraila ca preferinta pentru piesele lui I. L. Caragiale este pe deplin justificata de faptul ca renumele dramaturgului roman este indeajuns de puternic pentru a avea mare priza la public. Intrebat daca se identifica cu personajul ales – Iancu Zugravu, (“Justitia”), Otto Guminschi Richard a precizat: “N-as putea sa spun ca ma caracterizeaza acest rol. Asemanarea este ca sunt o fire vesela”. Am putea completa si spune ca artistul nu e doar “o fire vesela”, ci si plina de viata, optimism, sarm si candoare. Otto Guminschi Richard a pregatit si ale scenete din piesele lui I. L. Caragiale: “Petitia”, “Five o ‘clock”.
Proiectul  este finantat de Biblionet, un program dezvoltat de Fundatia Bill & Melinda Gates, care-si propune sa faciliteze accesul gratuit al romanilor la informatie prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci moderne in Romania. Reamintim, ca la inceputul acestui an, Biblioteca Judeteană „Panait Istrati” a initiat un Club al seniorilor si un Club al micilor actori, in cadrul carora functioneaza si cate un atelier de „Teatru – lectura”, foarte apreciat de participanti. Dorinta coordonatorilor acestui program si a membrilor clubului este aceea de a prezenta spectacole in spatii publice deschise si in unitati scolare, in fata brailenilor interesati de arta dramatica si de lectura.

.

Comentarii

comentariu

About the Author

-