Published On: lun, Noi 8th, 2010

Tinerii invata cum sa se fereasca de droguri, infractiuni si de somaj

Share This
Tags

* Proiectul “Eu sunt responsabil pentru viitorul meu” se desfasoara pana la sfarsitul lunii noiembrie in patru unitati scolare din Braila * Primul seminar a avut loc la Scoala “Mihai Eminescu”.

Institutiile locale si-au unit eforturile pentru a veni in sprijinul tinerilor. De aceasta data este vorba despre un proiect care vizeaza informarea acestora privind efectele somajului, deviatia si delicventa juvenila. “Eu sunt responsabil pentru viitorul meu” este organizat de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret (DJST) Braila in colaborare cu Inspectoratul Scolar, CJARE, “STX” Braila, ONG-ul “Munca si prosperitate”, Inspectoratul de Politie, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca si CEPCA Braila, in patru unitati scolare, timp de doua luni. Tinerii vor primi informatii despre efectele somajului, deviatiei si delicventei juvenile, a drogurilor, pe parcursul a patru – sase seminarii, scopul proiectului fiind acela de a implementa un regim de conduita sanatos in randul acestora.
Primul seminar a avut loc la Scoala “Mihai Eminescu”. Inspector Dida Petcu si agent Alina Lazar de la Politie, Nicoleta Codrescu de la Antidrog, Gabriela Huiu de la ONG si Neculai Pascu de la DJST i-au antrenat in discutii pe tema proiectului pe elevii din clasele a VIII – a A, B si C, coordonate de catre dirigintii Ciprian Stefanescu, Dumitru Nistor si Mavra Panturu.
Reprezentantii Politiei le-au furnizat tinerilor informatii despre cum se pot preveni furturile de telefoane, bijuterii, bani sau alte obiecte, dar si despre cum se pot preveni violurile sau traficul de persoane, in timp ce reprezentantul de la Antidrog a enumerat si clasificat drogurile ilicite si licite, le-a prezentat efectele si cauzele consumului direct sau indirect de droguri, dar si mijloacele de prevenire a consumului de droguri atat pentru participantii la proiect, cat si pentru prietenii apropiati ai acestora.
Cei de la “Munca si prosperitate” le-au oferit elevilor informatii despre piata muncii, somaj, efectele somajului, mijloacele de evitare sau de depasire a stadiului de somer, dar si modalitati de cautare a unui loc de munca, cum se realizeaza o scrisoare de intentie, ce trebuie facut la interviu, cum trebuie sa arate un CV si multe altele.
“Actiunea de tineret care a avut loc la Scoala “Mihai Eminescu” s-a desfasurat in conditii optime datorita preocuparii, implicarii, competentei personalului scolii, iar tinerii participanti au mai solicitat informatii de la lectori si pe culoarele scolii in afara timpului afectat seminarului de educatie nonformala. Proiectul de tineret va mai continua si la alte scoli din Braila trecute deja in agenta de lucru a DJST Braila”, a declarat Neculai Pascu, consilier de tineret al institutiei brailene.

Comentarii

comentariu

About the Author

-