Published On: joi, Noi 25th, 2010

Tehnologia pune in pericol activitatea Postei Braila

Share This
Tags

* O parte dintre serviciile postale au inregistrat anul acesta un regres * Conducerea Postei Braila pune cifrele pe seama tehnologiei care a avansat si a faptului ca tot mai multe persoane apeleaza la e-mail atunci cand vor sa transmita documente partenerilor de afaceri

Conducerea Oficiului Postal Braila a prezentat in aceasta dimineata raportul de activitate al institutiei pe anul acesta. Directorul Carmen Necula a facut mai intai o prezentare a modului de organizare al institutiei la Braila, apoi a prezentat membrilor Colegiului Prefectural cateva cifre legate de activitatea Postei Braila dupa primele noua luni ale anului, cu plusuri si minusuri.
“In primele noua luni ale anului 2010 evolutia serviciilor postale comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009 se prezinta astfel: serviciul de corespondenta a inregistrat o scadere importanta in anul 2010, pe segmentul corespondenta interna realizandu-se 82 % din activitatea anului precedent si la corespondenta internationala 90 %. Serviciul prioripost de curierat rapid intern al Postei Romane, cu cea mai extinsa retea din tara, a inregistrat in anul 2010 o scadere cu 17 % fata de numarul de trimiteri din anul anterior. Serviciul E-post asigura transmiterea, listarea si distribuirea mesajelor scrise ale clientilor, inlocuind serviciul de telegraf. In 2010 se inregistreaza o utilizare a acestui serviciu in procent de 78 % fata de 2009″, a declarat Carmen Necula, directorul Oficiului Judetean de Posta Braila care a adaugat ca reducerea activitatii pe anumite servicii se datoreaza faptului ca unii au propriul calculator si trimit mail si fax fara a mai folosi serviciile Postei.
Cu toate acestea, au fost si servicii care au inregistrat o crestere. “Mandatul postal intern asigura prin intermediul unitatilor postale – oficii postale, ghisee exterioare rurale, agentii postale, remiterea la destinatie a sumelor de bani incredintate de expeditori. La aceasta prestatie Posta Braila inregistreaza o crestere cu 3 % fata de numarul mandatelor prezentate in anul precedent. Mandatul electronic asigura prin intermediul unitatilor postale remiterea la destinatie a sumelor de bani in 24 de ore. Inregistram acum o crestere cu 5 % fata de numarul mandatelor prezentate in anul precedent”, a mai spus Carmen Necula.

Comentarii

comentariu

About the Author

-