Published On: sâm, Noi 6th, 2010

Taxa la intrarea in spital

Share This
Tags

Conducerea Spitalului Judetean Braila a recurs la noi modalitati pentru a imbunatati conditiile din unitatea sanitara. Astfel, fiecare cetatean care va dori sa intre, din diferite motive in spital, va trebui sa plateasca o taxa modica la intrare.

Fondurile stranse din aceasta taxa vor fi folosite pentru diferite activitati sanitare, cum ar fi: ingienizarea holurilor si a toaletelor.

“Stiu despre ce este vorba, o taxa de intrare. A fost o discutie, o propunere, cand eu ma duceam la spital, vis-a-vis de faptul ca multi apartinatori, cum le spun ei, cei care vin la bolnavi, sunt foarte multi care intra in spital pe diverse motive. Au aparut multe din ceea ce isi doreau dansii, medicamente, materiale sanitare si faptul ca holurile spitalelor trebuiesc intretinute, pentru a nu avea microbe spitalicesti si pentru a avea un anumit tip de ordine in spital, probabil ca managerul unitatii impreuna cu echipa dumneaei, au luat in calcul sa include aceasta taxa de spital, lucru discutat de foarte mult timp cu mine”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu.

In acelasi context acesta a tinut sa reaminteasca competentele institutiei pe care o conduce cu privire la Spitalul Judetean, accentuand faptul ca salariile cadrelor medicale si angajatilor din aceasta unitate nu sunt suportate de Consiliul Judetean: “Dar asa cum v-am spus si le-am spus si am punctat in conferintele de presa, rolul Consiliului Judetean este nu sa dea salarii, nu sa cumpere medicamente, nu sa cumpere materiale sanitare, ci sa aprobe ceea ce inseamna bugetul de venituri si cheltuieli a spitalului, sa aprobe reorganizarile, eventual, sa stabileasca functii, sa faca investitii in immobile, in instrumental medical, in aparatura medicala, in mare cam asa este rolul lui si sigur sa vegheze la buna functionare a spitalului prin preluarea competentelor de catre Consiliul Judetean, de la Ministerul Sanatatii”.

Stancu este de parere ca taxa impusa de spital este bine venita, atata timp cat aceasta promite imbunatatirea actului medical oferit de unitatile spitalicesti locale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-