Published On: lun, Noi 15th, 2010

Tavalugul somajului continua! Sunt asteptate noi disponibilizari

Share This
Tags

* Angajatorii din domeniul constructiilor se pregatesc sa renunte la angajati in sezonul rece pe fondul reducerii comenzilor * Braila inregistreaza 11.424 de someri, rata somajului fiind in acest moment de 8,3 %, majoritatea fiind someri care nu primesc indemnizatie de somaj

Numarul oficial al somerilor inregistrat la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila a fost la sfarsitul lunii octombrie de 11.424 din care 4.4.21 erau femei.

Ingrijorator este insa faptul ca cei mai multi se descurca de pe o zi pe alta tot mai greu avand in vedere ca 6.660 sunt someri neindemnizati si doar 4.764 dintre cei aflati in evidente primesc indemnizatie de somaj lunar. Vestile sunt si mai rele daca este sa ne gandim ca in sezonul rece valul disponibilizarilor atinge un nou punct critic.
“La sfarsitul lunii ianuarie la nivelul regiunii rata somajului era de 8,9 %. Aceasta a inregistrat in urmatoarele luni o crestere pana la 9,4 %. Pe perioada verii, asa cum este si firesc, asa cum arata si traiectoria anuala a inregistrat o descrestere, urmand ca in perioada de iarna, din cauza disponibilizarilor efectuate in domeniul constructiilor, si nu numai, rata somajului sa cunoasca o noua crestere. Totodata, la nivelul judetului Braila, rata somajului a inregistrat la sfarsitul lunii octombrie o valoare de 8,3 %.
In 2010 putem afirma ca rata somajului a cunoscut o crestere motivata de disponibilizarile din aproape toate domeniile de activitate si mai ales de perspectiva limitata de noi locuri de munca care sa compenseze disponibilizarile efectuate”, a declarat Marinela Raileanu din cadrul AJOFM Braila.
Vestile care se anunta nu sunt imbucuratoare asta pentru ca cei din domeniul constructiilor au anuntat deja ca renunta la o parte din forta de munca.
“La aceasta data, pentru perioada ce va urma, au comunicat intentia privind efectuarea de concedieri colective doi angajatori cu sediul social in judetul Braila, care au estimat concedierea colectiva a 136 de salariati cu domiciliul in judetul Braila si care au ca obiect de activitate constructiile”, spune conducerea institutiei brailene.

Comentarii

comentariu

About the Author

-