Published On: mar, Noi 16th, 2010

Spitalul Regional Braila – Galati, din nou in carti

Share This
Tags

* Spitalul Regional Braila – Galati are toate sansele sa se transforme in realitate * Dupa o perioada in care ideea a fost abandonata de Ministerul Sanatatii, mai nou ea prinde din nou contur

Cel putin asa promite secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Cristian Irimie. Acesta a spus ca ideea de a face un astfel de spital intre cele doua judete nu a fost abandonata si ca Ministerul sprijina in continuare aceasta idee.
“Suntem de acord cu spitalele regionale pentru ca cele vechi nu mai corespund cerintelor”, a declarat Cristian Irimie, la reuniunea de la Braila a Comisiei pentru Sanatate a Senatului.
Pe langa presedintele Consiliului Judetean (CJ) Braila, Gheorghe Bunea Stancu care a sustinut mereu ca este nevoie de un Spital Regional intre Braila si Galati si primarul Aurel Simionescu a declarat ca ideea trebuie sustinuta si nu abandonata.
“Noi am muncit foarte mult si judetul in mod deosebit la acel Spital Regional pe care ni l-am dorit sa fie un lucru extraordinar intre Braila si Galati. Eu cred ca Ministerul nu trebuie sa renunte la aceasta formula. CJ a pus la dispozitie terenul. Nu trebuie sa renuntam, nu e vorba numai de Braila si Galati, ci de toata tara. Trebuie sa infiintam acele spitale moderne, adaptate anului 2015 – 2020 de acuma, pentru ca oricand am incerca noi sa modernizam si sa facem niste lucruri deosebite in cladirile vechi, ele vor fi pe circuitele si pe dimensiunile pe care le au acele cladiri. Nu trebuie sa renuntam, la Braila avem aceste conditii si poate chiar incepem aceasta activitate”, a spus edilul sef.
Dintre membrii comisiei, senatorul Serban Radulescu este unul dintre sustinatorii infocati ai acestui proiect: “Sustin infiintarea spitalelor regionale care acumuleaza forte din mai multe judete pentru a oferi servicii de calitate populatiei”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-