Published On: joi, Noi 11th, 2010

Spitalul Judetean de Urgenta Braila i-a impresionat pe membrii Comisiei pentru Sanatate Publica din Senat

Share This
Tags

* Cel putin asa au sustinut acestia dupa ce au vizitat unitatea spitaliceasca * Membrii comisiei au luat contact cu problemele din teritoriu, au raspuns la intrebari si au promis sprijin pe viitor pentru rezolvarea unor probleme din sistemul sanitar semnalate de autoritatile brailene

In aceasta dimineata, in Sala Mare a Prefecturii Braila, Comisia pentru Sanatate Publica din Senatul Romaniei s-a reunit pentru prima data in teritoriu la initiativa senatorului Ion Rotaru, presedintele comisiei. Membrii acesteia au avut astfel posibilitatea sa asculte problemele cu care se confrunta autoritatilor locale in ceea ce priveste sistemul sanitar si sa raspunda la intrebarile arzatoare.

Presedintele Senatului Romaniei, Mircea Geoana a fost prezent la eveniment alaturi de Cristian Anton Irimie – secretar de stat in Ministerul Sanatatii si de Marius Filip – reprezentant al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, nu a raspuns invitatiei presedintelui Comisiei pentru Sanatate Publica din Senat, Ion Rotaru.
Inaintea discutiilor de la Prefectura, membrii stafului au vizitat Spitalul Judetean de Urgenta Braila, votul lor fiind pozitiv in ceea ce priveste aceasta unitate spitaliceasca. Fiecare dintre vorbitori s-a aratat placut surpins de ceea ce a vazut si au laudat implicarea autoritatilor locale in investiiile realizate acolo.

Problemele dezbatute pe parcursul celor peste trei ore de discutii  au vizat atat partea financiara si modalitatea de finantare a unitatilor medicale, cat si exodul medicilor si a personalului medical. Totusi atunci cand a venit vorba de finantarea sistemului sanitar, cu toti au fost de acord, sistemul sanitar se zbate intre viata si moarte.
Mircea Geoana a fost cel care a recunoscut deschis, primul ca “suntem in fata unei crize fara precedent in sistemul sanitar” si ca daca nu se face ceva acum, peste cateva luni este prea tarziu sa se mai poata salva ceva.
Declaratii incendiare ale membrilor Comisiei de Sanatate Publica din Senatul Romaniei, dar si ale reprezentantilor medicilor, Autoritatii de Sanatate Publica si ai managerilor spitalelor brailene puteti citi maine la Infobraila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-