Published On: sâm, Noi 27th, 2010

Simionescu despre asumarea raspunderii pe Legea educatiei: “O astfel de lege nu ar trebui schimbata patru, cinci ani”

Share This
Tags

Primarul Aurel Simionescu spune ca Legea educatiei este una dintre cele mai importante legi, iar asumarea raspunderii ar trebui sa duca la intocmirea unei legi fundamentale care sa ramana neschimbata indiferent de partidul care vine la putere.

“Avem foarte multe discutii cu unele legi pe care guvernul trebuie sa isi asume raspunderea. Problema este ca o astfel de asumare in conditia unor legi importante si deci cu bataie lunga va naste, peste o luna sau peste un an, cand se va schimba puterea, o alta lege. Daca nu ajungem pe legi fundamentale, asa cum este legea educatiei, la consens national, atunci cu certitudine cei din opozitie, care nu accepta o anumita formula a legii, o vor schimba cand vor ajunge la putere si iarasi vom avea schimbarea schimbarii si iarasi vom avea o formula in care pe educatie vom avea multe alte miscari, modificari. De aceea am spus si vrem ca pe astfel de legi fundamentale sa existe un consens care sa tina cont de ceea ce se va intampla in perioada urmatoare. In mod normal o astfel de lege nu ar trebui schimbata patru, cinci ani pentru ca o generatie pe un ciclu de invatament sa stie ce o asteapta la sfarsitul acesteia si la inceputul unui nou ciclu de invatamant”, a declarat Aurel Simionescu.

In plus acesta sustine ca dezvoltare a economiei este solutia iesirii din criza in care ne aflam, “dar din punct de vedere al formarii profesionale noi continuam sa nu formam oameni care sa poata sa intre in productie, sa munceasca, oameni care sa stie o meserie. Lucrurile acestea sunt cu totul si cu totul neglijate. Pentru noi din localitatile acestea este mai putin important cum se vor alege rectorii universitatilor si cine le va conduce, dar este foarte important ca studentii care ies de pe bancile universitarii sau cei care termina liceul, sa aiba un loc de munca si sa poata obtine un venit si sa nu scolim in continuare someri dupa alte criterii decat cele normale. Legea invatamentului trebuie reevaluata nu pe genunchi si sub o presiune extraordinara, ci trebuie sa contina date esentiale care pe de o parte sa o faca putin vulnerabila la miscarile politice viitoare, iar pe de alta partea sa ne ofere un cadru stabil”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-