Published On: mie, Noi 10th, 2010

Siguranta brailenilor costa peste 3,5 milioane de lei

Share This
Tags

* Brailenii vor avea un motiv in plus pentru a se simti in siguranta pe strada * Municipalitatea a realizat un proiect prin Programul Operational Regional pentru un sistem de supraveghere

Braila va fi monitorizata video cu bani europeni. Municipalitatea a realizat proiectul “Sistem de supraveghere in vederea cresterii sigurantei si prevenirii criminalitatii” in valoare totala de 3.545.234,30 lei din care asistenta financiara nerambursabila 2.787.784,22 lei si contributia proprie 757.450,08 lei compusa din: contributia solicitantului la cheltuielile eligibile 56.893,56 lei reprezentand 2 % din valoarea totala a proiectului, contributia solicitantului la cheltuielile neeligibile 17.630 lei si TVA 682.926,52 lei si cheltuielile suplimentare aferente proiectului mentionat mai sus in conditiile rambursarii/decontarii ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale.
Proiectul este realizat prin Programul Operational Regional si face parte din Planul integrat de dezvoltare urbana al Municipiului Braila si vizeaza Reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane, modernizarea spatiilor publice, zone pietonale.
“Obiectivul general al acestui proiect consta in crearea si mentinerea unui climat socio-economic pentru comunitatea braileana. Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt: implementarea unui sistem de supraveghere care vizeaza cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in Municipiul Braila, cu precadere in zonele identificate ca avand un potential infractional ridicat, dar si prevenirea fenomenelor infractionale prin monitorizarea video si interventie rapida in cazul comiterii unor ilegalitati”, se arata in raportul de specialitate.
Municipiul Braila, in calitate de beneficiar, are obligatia de a se asigura resursele financiare pentru acoperirea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, precum si a celor suplimentare.
“Sumele necesare pentru implementarea proiectului sunt cuprinse atat in bugetul local pe anul 2010, cat si din proiectul de buget pe anul 2011″, spune Stoica Anghelescu director executiv al Directiei economice din Primarie.

Reactii pro si contra

Brailenii au viziuni diferite atunci cand vine vorba de banii pe care municipalitatea trebuie sa ii scoata pentru realizarea unor proiecte cu fonduri europene.
“Camerele de supraveghere daca ar fi prin zonele importante ale orasului poate ar surprinde cursele ilegale pe care tinerii cu bani le organizeaza. Pe de alta parte poate ar fi bine ca investitia sa ajunga si prin cartierele marginase, prin zonele in care iti e frica sa treci din cauza gastilor de cartier”, spune Maria Simion, 57 ani.
De aceeasi parere este si Vasile Miron, 78 ani: “Mie imi e teama sa merg la un bancomat sa scot bani ca tot timpul sunt tineri cu figuri dubioase in preajma lor. Poate asa vom fi mai protejati si daca Doamne fereste se intampla ceva vor fi prinsi mai repede”.
Alti braileni cred ca investitia este prea mare si ca mai bine banii ar fi directionati catre alte proiecte. “Avem prea multi caini, avem prea multi someri si prea putine locuri de munca. Avem strazi pline de gropi si trebuie sa facem slalom printre ele daca vrem sa ramanem cu masina intacta. Sunt multe alte probleme si poate ar fi mai bine sa fie indreptata atentia catre acele proiecte”, spune Daniel Ivan, 42 ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-