Published On: Soare, Noi 28th, 2010

Senatorul PSD Ion Rotaru: “PDL este singurul responsabil de toate masurile pe care le ia astazi”

Share This
Tags

Afirmatiile presedintelui Traian Basescu legate de afirmarea responsabilitatii clasei politice si a politicienilor, sunt in opinia senatorului PSD, Ion Rotaru total nefondate. Acesta spune ca singurul partid care ar trebui sa-si asume responsabilitatea pentru ceea ce face este PDL-ul.

Ion Rotaru a declarat ca presedintele Traian Basescu face apel la ratiune si a indemnat clasa politica sa fie cumpatata atunci cand vine vorba de cresterea salariilor si pensiilor, dar toate aceste modificari au survenit tocmai in mandatul celor de la PDL si implicit in mandatul lui Traian Basescu.

“Eu cred ca ar fi trebuit sa faca apel la responsabilitatea PDL care se afla la putere pentru ca este singurul responsabil in cauza cu toate masurile pe care le ia astazi. Opozitia nu poate face altceva decat sa traga semnale de alarma. Eu cred ca responsabilitatea ar insemna in primul rand sa nu tai pensiile si salariile”, a declarat senatorul Rotaru.

In plus, acesta a criticat dur si modul in care guvernatorul Romaniei ii acuza pe romani ca au luat credit cu buletinul, iar acum nu mai au cum sa inapoieze banii.

“Nu vedea ca toata lumea se ducea si lua credit cu buletinul si nu avea in spate nimic? Acum face afirmatia ca din 4,8 – 4,9 milioane de romani care au credit in ziua de azi, 3,7 nu au nimic in spate, nicio garantie. Si astazi face afirmatia asta, dar cand se intampla asta a lua vreo masura Banca Nationala sa restrictioneze, sa atentioneze? Pe de alta parte vin banii din imprumuturi si se duc in Banca Nationala. Si eu as putea sa fiu guvernator si oricine, sa miste banii astia pe unde trebuie, daca ii are. Eu cred ca parte din banii acestia ar trebui sa vina catre CEC, iar CEC-ul sa poata sa acorde credite populatiei si micilor intreprinzatori care sa poata relansa productia, locuri de munca, taxe, impozite si asa mai departe. Iata ca CEC-ul in conditiile actuale se situeaza tot pe pozitia unei banci comerciale si este banca de stat. Am fi putu sa capitalizam o suma din aceasta venita din imprumut, iar aceasta sa se duca in economie si ar fi insemnat locuri de munca, impozite, taxe”, a argumentat Ion Rotaru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-