Published On: mie, Noi 3rd, 2010

Schimbarea cauciucurilor de vara cu cele de iarna este obligatorie doar pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone

Share This
Tags

* si aceasta, doar cand contiile meteo o impun * in cazul autoturismelor, montarea anvelopelor pentru sezonul rece este doar o recomandare

Conducatorii de camioane sunt obligati sa aiba anvelope conforme cu anotimpul rece, daca circula in conditii de polei sau gheata. Altfel, acestia pot primi amenzi cuprinse intre 540 si 1.200 de lei. In urma cu doua saptamani, Ministerul Transporturilor a hotarat ca, de la 1 noiembrie, toate masinile care transporta marfuri sau persoane si nu sunt echipate cu anvelope de iarna sa primeasca sanctiuni usturatoare.
in cazul in care transportatorii blocheaza circulatia ori raman inzapeziti din cauza dotarilor necorespunzatoare, acestia vor plati atat amenda, cat si tractarea. in cazul autoturismelor, montarea anvelopelor pentru sezonul rece este doar o recomandare.  Cauciucurile de vara se schimba, potrivit recomandarilor tehnice, atunci cand temperatura scade sub 7 grade, mai multe zile.
Este recomandat sa fie schimbate cauciucurile chiar daca nu ninge sau nu este polei pe carosabil, dar este foarte frig afara, deoarece anvelopele de vara devin rigide, aderenta la asfalt este mult mai mica, iar eficienta franarii este foarte scazuta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-