Published On: mar, Noi 2nd, 2010

Sase orase infratite cu Braila

Share This
Tags

Pana la momentul actual, Braila se poate bucura de realizari in ceea ce priveste relatiile cu orasele infratite. Inca de la 30 ianuarie 1997, orasul Plevna, din Bulgaria s-a dovedit a fi unul din partenetii constanti de care Braila s-a bucurat neconditionat.
In anul 2000, mai precis la data de 14 noiembrie, ne-am imprietenit cu orasul Katerinii, din Grecia, prin intermediul unui acord de cooperare, semnat de amblele parti.
Cel mai productiv an, in acest sens, se pare ca a fost 2002. Atunci Braila a semnat acordul de infratire cu orasul francez Calais, la data de 8 mai si tot in acelasi an, dar pe data de 3 decembrie a fost semnat acordul cu orasul Nilufer, din Turcia.
Tot din Turcia, Braila a incercat sa incheie un contract de infratire in perioada 6, 8 decembrie 2005, cu Denizli, insa la momentul actual exista doar un aviz favorabil pentru efectuarea infratirii, acordul propriu-zis fiind amanat.
Ultimul “frate” adaugat pe lista Brailei este orasul Argostoli, din Grecia. In acest caz contractul de cooperare a fost semnat la data de 22 mai 2009.
Numarul mare al oraselor cu care Braila are incheiate protocoale, sau acorduri de infratire, demonstreaza faptul ca portul nostru dunarean inca nu si-a pierdut farmecul si necesitatea. In viitor, autoritatile locale au in vedere noi contracte cu orase din Uniunea Europeana.

Comentarii

comentariu

About the Author

-