Published On: mar, Noi 23rd, 2010

Rovinietele, un lux pentru soferi

Share This
Tags

* Oficiile postale au inregistrat o reducere cu 75 % a incasarilor privind rovinietele * Multi braileni recunosc ca isi cumpara rovinieta numai cand au nevoie

Criza economica, reducerile salariale si preturile mari sunt doar cateva dintre motivele pentru care brailenii au inceput sa se gandeasca serios la taierile cheltuielilor inutile. Primele pe lista au fost calatoriile, iar asta a implicat taierea rovinietei de pe lista. Multi braileni au inceput sa isi cumpere roviniete pentru scurte perioade de timp, lucru confirmat si de cei de la Posta.
“Activitatea de incasare a rovinietei a inregistrat o scadere mare in 2010, 75 % fata de anul anterior. Incepand cu 1 octombrie 2010 in baza legislatiei privind introducerea rovinietei electronice se ofera clientilor posibilitatea de achitare a tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania prin lansarea serviciului “Incasare tarif de utilizare si emitere rovinieta electronica”", a declarat Carmen Necula, de la Oficiul Judetean Retea Postala Braila.
“Mi-am cumparat rovinieta in fiecare an. Anul acesta in vara mi-a expirat rovinieta si abia in octombrie am decis sa imi cumpar o alta. Am luat pe trei luni. Vin sarbatorile si am zis sa am rovinieta poate plecam putin din oras si in plus daca iesi din oras acum pana la Carrefour si nu ai rovinieta poti fi amendat”, spune Daniel Simion, 37 ani.
Alt sofer, aceeasi situatie. “Am cumparat rovinieta pentru o zi numai cand am avut nevoie. Nu imi mai permit sa scot din buzunar bani pe o perioada mai lunga”, spune si Marian Turcu, 46 ani.
Posesorii de autoturisme pot achita in oficiile postale din municipiul Braila, Insuratei si Faurei contravaloarea rovinietei. Achitarea tarifului de utilizare si emiterea rovinietei electronice poate fi facuta pentru oricare din perioadele de valabilitate: o zi – cu exceptia masinilor si vehiculelor de marfa cu masa totala maxima admisa mai mica sau egala cu 3,5 tone, sapte zile, 30 de zile, 90 de zile sau 12 luni. La achitarea tarifului, clientul va primi doar un tichet (voucher) care atesta plata acestuia si factura emisa in sistem informatizat de oficiul postal.
“Incasarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale se efectueaza printr-un sistem electronic de emitere a rovinietei electronice cu ajutorul unor terminale puse la dispozitiei de partenerul de conventie si instalate la ghiseele oficiilor postale abilitate”, mai spune reprezentantul Postei Braila.
Mare atentie, nu mai este necesara prezentarea certificatului de inmatriculare a masinii atunci cand se solicita rovinieta electronica, trebuie doar numarul de inmatriculare al autovehicolului, tipul acestuia si, dupa caz, numarul de identificare – doar in cazul rovinietei pe 12 luni.
Mentionam ca rovinietele cupon eliberate inainte de data de 30 septembrie 2010 isi pastreaza valabilitatea pana la data expirarii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-