Published On: vin, Noi 19th, 2010

PSD vrea sa dea afara din oras magazinele de etnobotanice

Share This
Tags

* “Plante etnobotanice la 2 kilometri de unitatile scolare”, este propunerea consilierului municipal Doru Damian * In acest mod, magazinele de droguri legale nu vor mai avea loc in nicio zona din municipiu

Consilierii municipali ai PSD au decis ca pana la urmatoarea sedinta de Consiliu Local Municipal sa puna la punct un proiect care vizeaza magazinele de plante etnobotanice. Astfel Doru Damian si Marian Dragomir s-au gandit ca cea mai buna solutie ar fi sa li se interzica acestor magazine sa functioneze pe o raza de 2 kilometri distanta de unitatile scolare. In acest fel, magazinele care vand plante etnobotanice se vor imputina sau vor disparea de tot.
“Eu cred ca ar trebui sa studiem foarte serios acest lucru pentru ca in perioada urmatoare, sa gasim posibilitatile legale, astfel incat, sa interzicem, ca si in alte orase din Romania, comertul cu aceste plante etnobotanice langa unitatile scolare. Consider ca la sedintele urmatoare de consiliu trebuie sa avem pregatit un material cu acestea, pentru ca am discutat inainte cu directoarea Directiei de Cultura si dansa a solicitat un studiu de la unitatile de profil sanitar din Braila, pentru a vedea care este evolutia cazurilor care au condus la imbolnaviri sau la dependenta, dupa utilizarea acestor plante etnobotanice”, a declarat consilierul PSD Marian Dragomir.
Primarul municipiului Braila, Aurel Gabriel Simionescu a marturisit faptul ca sunt destul de multe sesizari venite de la unitatile sanitare sau cele de invatamant in care sunt semnalate cazuri de consum ale plantelor etnobotanice: “Exista o solicitare a noastra catre Directia de Sanatate Publica, o dispozitie a mea, catre Politia Comunitara si Corpul de Control al Primarului, iar la inceputul saptamanii viitoare le vom aduna ca sa vedem cum stam. Va pot spune un singur lucru: avem 12 astfel de magazine, inventariate sa spunem asa. Sa vedem in ce masura ele au autorizatiile necesare pentru a comercializa produsele respective, in ce masura ceea ce comercializeaza corespunde cu ceea ce spun ei ca au la vanzare. Si aici se pare ca este o problema. Si in ce masura amplasarea lor in diferite zone de impact, respectiv in zona scolara, a fost aprobata, avizata, are autorizatiile necesare din partea celor responsabili. Astfel incat, sa punem la dispozitia domnilor consilieri pentru celelalte sedinte informatiile si sa putem lua o hotarare, pentru ca exista o serie intreaga de sesizari de la nivel medical, de la nivel scolar, al managementului scolilor, fata de ceea ce se intampla si fata de unele atitudini mai ciudate pe care le au copiii in diverse momente, mai ales dupa pauza mare cand, ajung undeva, in zona acestor magazine”.
Moartea alba, cum a fost denumita de consilierul social-democrat Doru Damian, se pare ca este cea mai mare problema cu care se confrunta Romania la momentul actual:
“Un proiect de hotarare ca o prima masura, interzicerea functionarii acestor magazine, pe o raza, eu m-am gandit la 2 kilometri in jurul unitatilor scolare. Problema este simplu de rezolvat, bagam un compas intr-o harta, stabilim cerculetele si vedem unde ramane spatiu. Unde ramane, nu stiu daca ramane. Daca dumneavoastra sunteti de acord, o sa supunem la vot data viitoare in Consiliul Local. Asta ca sa fie o treaba simpla pentru inceput. Dupa aceea vom vedea cu autorizatiile de functionare, unde si-or mai gasi spatiu sa functioneze. Cel mai mare pericol care paste Braila si Romania acum, in perioada asta de saracie, este moartea alba”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-