Published On: mar, Noi 16th, 2010

Primarul despre magazinele cu plante etnobotanice: “Trebuie gasite formule de reglementare, dar si de control”

Share This
Tags

* Magazinele care comercializeaza plante etnobotanice au intrat in vizorul autoritatilor locale * Dupa ce in ultima perioada, odata cu redeschiderea acestora sub numele de “Aroma Therapy”, numarul lor a crescut, autoritatile cred ca a venit momentul ca si acestea sa fie controlate la sange si eventual sa se realizeze o noua lista cu substante interzise

Primarul Aurel Simionescu a tinut sa atraga atentia asupra fenomenului, care a luat amploare la Braila, la reuniunea de saptamana trecuta a Comisiei pentru Sanatate Publica din Senatul Romaniei. Edilul sef spune ca ar trebui sa fie foarte atenti si cei de la Registrul Comertului atunci cand le elibereaza actele necesare pentru functionare.
“Atentie la faptul ca ceea ce credem astazi ca sunt niste copilarii, maine, adica peste cinci sau 10 ani vor deveni probleme din diverse zone de sanatate. Eu cred ca va trebui impreuna cu Directia de Sanatate Publica, cu Politia, cu autoritatile locale, cu Registrul Comertului, care accepta astfel de activitati, sa incercam sa gasim pe de o parte formule de reglementare pentru ca eu stiu ca nu poate oricine sa vanda medicamente la farmacie si nu dam oricui licenta sa aiba farmacie, dar pe partea asta vad la toate colturile acceptam aceste formule si dupa aceea ne intrebam ce ni se intampla. Deci vorbim si de o formula de reglementare, dar si de una de control pentru ca dupa aceea avem talentul sa reglementam, dar sa nu respectam ceea ce am reglementat la un moment dat”, a declarat primarul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-