Published On: joi, Noi 25th, 2010

Primarul Aurel Simionescu i-a incantat pe copiii de la gradinitele “Sf. Nicolae” si “Micul Print”

Share This
Tags

* In aceasta dimineata, primarul Municipiului Braila, Aurel Gabriel Simionescu, a citit copiilor de la Gradinitele “Sfantu Nicolae” si “Micul Print” doua povesti * Actiunea s-a derulat la sectia pentru copii a Bibliotecii Judetene “Panait Istrati” si a facut parte din cadrul campaniei nationale “Saptamana familiei, saptamana fara TV”

Primaria Municipiului Braila in parteneriat cu Biblioteca Judeteana a participat la realizarea proiectului “Carticica mea de suflet”. In acest sens, aproape 50 de copii prescolari de la doua gradinite din municipiu au stat aproape 20 de minute cu “inima stransa” sa vada cum au reusit sa prinda florile culoare si cum zana Iulia a scapat de un obicei specific doar celor mici.

Povestile citite de edilul sef au fost “Zana care isi baga degetele in nas” de Fransoise Legloahec si “Culoarea Florilor” de Mireille Saver. Actiunea a avut ca scop constientizarea parintilor privind pericolul televizorului si internetului in educatia si formarea copiilor, dorindu-se educarea si sprijinirea parintilor in ceea ce priveste controlul parental pe internet, selectarea programelor TV potrivite si excluderea programelor si canalelor cu continut neadecvat pentru copii.
In saptamana 22 – 28 noiembrie, in toata tara, vor fi organizate actiuni comune parinti/scoala pentru a oferi copiilor alternative de petrecere a timpului liber: vizite la muzee, gradini zoologice si botanice, simpozioane organizate de Bibliotecile Judetene cu tematica: “Carticica mea de suflet”, dar si iesiri in parcuri cu organizarea de diverse concursuri.

Comentarii

comentariu

About the Author

-