Published On: mie, Noi 3rd, 2010

Primaria Braila va scoate din buzunar aproape 8,5 milioane de lei pentru doua proiecte de infrastructura urbana

Share This
Tags

* Consilierii locali municipali au aprobat la ultima sedinta doua proiecte de reabilitare si modernizare a unor strazi din oras * Este vorba de o portiune de pe Calea Calarasilor si una de pe Calea Galati, ambele contractate prin Programul Operational Regional, cu o valoare totala de 37.856.069,20 lei si respectiv 10.204.769,60 lei.

Municipalitatea continua seria de proiecte castigate cu finantare europeana. Doua noi strazi vor intra in reabilitare si modernizare cu bani europeni, contributia autoritatilor locale fiind de aproximativ 8,5 milioane de lei. Proiectul cu cea mai mare valoare este cel de reabilitare si modernizare a strazii Calea Calarasilor pe tronsonul cuprins intre Bulevardul Dorobantilor si Bulevardul Independentei a carui valoare se ridica la 37.856.069,20 lei. Contributia Primariei Braila la acest proiect se ridica la 8.282.129 lei.
“Sumele necesare pentru implementarea proiectului sunt cuprinse in bugetul local pe anul 2010, cat si in fondul de rezerva bugetara, fiind cuprinse si in bugetul pe anul 2011″, se arata in raport.
Proiectul se va realiza prin Programul Operational Regional, investitia vizand lucrari la calea de rulare a tramvaiului, la instalatii, drumuri, dar si la linia aeriana de contact.
“O parte din suprafata trotuarului se prezinta intr-o stare tehnica corespunzatoare in proiect si s-a prevazut reabilitarea suprafetelor care prezinta fisuri, crapaturi, gropi, tasari sau burdusiri. Pe sensul de la Bulevardul Dorobantilor spre Bulevardul Independentei se vor executa lucrari de canalizare, din acest motiv se va executa un sistem rutier nou pe latimea de 1,80 m incepand de la bordura spre axul drumului”, se mai arata in raportul de specialitate.
Odata cu aceste lucrari se vor face si portiuni de acces pentru persoanele cu handicap locomotor, 31 de treceri de pietoni, patru statii de autobuz cu alveola, dar si 173 de locuri de parcare in spic.
Al doilea proiect cu fonduri europene pe infrastructura este cel care vizeaza modernizarea si reabilitarea strazii Calea Galati pe tronsonul cuprins intre Bulevardul Dorobantilor si strada Mircea Malaeru colt cu strada Costache Negruzzi. Valoarea totala a proiectului este de 10.204.769,60 lei, contributia municipalitatii este de 165.092,20 lei, reprezentand 2 % din totalul cheltuielilor eligibile. Si acest proiect este realizat tot prin POR, investitia cuprinzand urmatoarele: reabilitare retea de alimentare cu apa,. reabilitare retea de apa uzata, reabilitare sistem rutier, reabilitare cale de rulare tramvai, reabilitare pasaj superior auto si reabilitare pasaj superior tramvai.
De asemenea, Municipiul Braila in calitate de beneficiar, are obligatia de a asigura resursele financiare pentru acoperirea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectelor, precum si a celor suplimentare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-