Published On: joi, Noi 18th, 2010

Pompieri pentru o zi

Share This
Tags

*Elevii Scolii Waldorf din Braila au fost invitati astazi sa ia parte la o zi obisnuita din viata lucratorilor din cadrul Inspectoratului Pentru Situatii de Urgenta “Dunarea Braila”

In cadrul unei activitati de informare preventiva, elevii claselor V – VIII, din cadrul Scolii Waldorf au vizitat locul de munca al pompierilor braileni, le-au fost prezentate filme educative si au avut ocazia sa ia parte la diferite exercitii puse in practica de lucratorii ISU.
Tinerii au luat parte la o testare a tehnicii cu care subunitatile de interventie participa la actiunile de stingere a incendiilor putand sa experimenteze putin din adrenalina pompierilor in momentul in care sunt nevoiti sa se urce pe autospeciale. Acestora li s-au explicat procedurile folosite pentru salvarea victimelor accidentelor rutiere, dar si a persoanelor sau a bunurilor in cazul inundatiilor.
Cu ocazia acestei vizite elevii au fost sensibilizati cu privire la pericolele pe care le provoaca jocul cu focul, precum si actiunile iresponsabile ale unor persoane care aprind focul in locuri nepotrivite, folosesc improvizatii la instalatiile electrice sau  arunca resturi de tigara aprinsa la intamplare.
Impresionati de cele vazute, elevii au promis ca vor reveni, iar unii dintre ei si-au manifestat dorinta sa imbratiseze meseria de pompier.

Comentarii

comentariu

About the Author

-