Published On: Soare, Noi 21st, 2010

Poftiti la Teatrul “Maria Filotti”!

Share This
Tags

* In perioada 21 – 28 noiembrie Teatrul “Maria Filotti” este gazda Festivalului “Zile si nopti de teatru la Braila”

Maine, la Sala Studio a Teatrului “Maria Filotti”, de la ora 14.00 puteti vedea o piesa a celor de la UNATC Bucuresti “Ah, iubirea!!!” sau “Monologuri si dialoguri despre iubire”, text si regie lector univ. dr. Decebal Marin, cu o distributie de exceptie: Radu Paunescu, Ionut Ghinea, Alexandra Blaj, Claudia Dragan, Alina Popa, Mihaela Brebinaru, Roxana Iftime, Alina Barbu, Oana Plostinaru sau Ionel Barac – absolvent, Ana Puscalau.

“Acest spectacol este pentru mine o mica minune… De ce…? Pentru ca un examen de commedia dell arte nu se infaptuieste asa de usor, fara o buna motivatie, fara dorinta si pofta de joc, fara bucurie. Nu este usor mai ales atunci cand ai de lucrat cu o clasa cu doar doi baieti si… opt fete… si totusi… a fost o provocare pe care am acceptat-o nu fara anumite reticente… ce sa fac… ce sa lucrez cu ei ma intrebam??? Abordarea unor texte clasice nu ma inspira deloc… Mi-am zis, hai sa scriu eu un text… dar ce tema…? Am auzit un glas interior: “Iubirea”… Asta e!!! Mi-am spus… o sa fac dintr-unul dintre baieti un indragostit care are… si am scris pentru fiecare in parte un rolisor… n-am sa desconspir nimic, va lasam sa urmariti, cu atentie si bunavointa, ceea ce cu daruirea si seriozitatea am pregatit, special pentru a va, pentru a va descreti fruntile si a va bucura inimile”, marturiseste Decebal Marin, lector univ. dr.

De la ora 15.30 in Foaierul Teatrului este un recital de canto sustinut de Miruna Iancu, Alexandra Cocos – profesor indrumator Cerasela Gageanu si un recital la vioara sustinut de Brian Beiliciu, Cerasela Pavel, Larisa Smaznov, Cristina Rosioru – profesori indrumatori Aurora Popescu, Ioan Popescu, profesor corepetitor – Valentina Popovciuc.

De la ora 17.00 la Sala Studio incepe “Tara lui Gufi” dupa Matei Visniec in regia lui Decebal Marin. Din distributie fac parte: Ionel Barac, Ana Pepine, Raluca Raceanu, Andreea Dardaiac.

Piesa este pusa in scena de tineri actori absolventi UNATC: Ionel Barac, Raluca Racean, Ana Pepine si Andreea Dardaiac alaturi de regizorul Decebal Marin, scenografia Ioanei Dumitru si Anei Pepine, iar muzica Alina Dumitru.

De la ora 19.00 la Sala Mare Teatrul Valah Giurgiu prezinta “D’ale carnavalului” de I. L. Caragiale in regia lui Dan Tudor, un spectacol care aduna pe scena actori importanti ai teatrului romanesc. Din distributie fac parte: Adriana Trandafir, Magda Catone, Mihai Ciuca, Andrei Duban, Ovidiu Cuncea, Edy Adam, Nicolae Botezatu, Livius Rus, Toma Vasile.

De la ora 21.00 – concert Emeric Imre. Dintre cele aproape 300 de piese compuse de Emeric, cele mai cunoscute sunt: “Buna varianta rea”, “Daca tu”, “Oratie de nunta”, “Of, Doamne, ceata e tarzie”, “Condamnare”, “Rana si cutit”, “Noapte de unul singur”, “Anii”, “Ramuri de lumina” sau “Mult prea mult”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-