Published On: mar, Noi 30th, 2010

PNL Braila spune NU substantelor etnobotanice

Share This
Tags

Grupul de consilieri locali municipali ai Partidului National Liberal (PNL), unul dintre initiatorii proiectului de hotarare privind  interzicerea  functionarii magazinelor de etnobotanice pe intreg teritoriul Municipiului Braila, va aduce la cunostinta faptul ca acest proiect a fost aprobat luni, 29 noiembrie 2010, in Consiliul Municipal Braila, cu voturile grupului de consilierii locali ai PNL.
Organizatia PNL Braila a inceput inca din luna octombrie demersurile de informare si constientizare a populatiei privind riscurile consumului de substante etnobotanice, demarand in acest sens si o campanie de strangere de semnaturi pe raza municipiului, actiune din care a reiesit faptul ca marea majoritate a locuitorilor Brailei ar fi total de acord cu solutia interzicerii magazinelor de vise.

Pe aceasta cale dorim sa le multumim tuturor celor care sau alaturat acestui proiect pentru binele facut orasului in care traim si mai ales “generatiei de maine”.
Astfel, desi in expunerea de motive a Consiliului Local Braila era prevazuta interzicerea functionarii magazinelor de etnobotanice pe o raza de cel putin 1.000 de metri fata de institutiile de invatamant din oras, a bibliotecilor si locurilor de recreere, sustinerea publica de care s-a bucurat acest proiect a facut ca in hotararea finala sa se interzica comercializarea unor astfel de substante pe intreg teritoriul Municipiului Brailei.

Desi „produsele etnobotanice au un efect similar cu cel al drogurilor, adica euforic, halucinogen, inducand agresivitate si generand tulburari cardiace, respiratorii, neuropsihice, dar si dureri abdominale, coma. Se poate ajunge chiar la hemodializa, datorita blocarii rinichilor”, asa cum se arata in adresa Directiei de Sanatate Publica a Judetului Braila pana acum acest fenomen a crescut in amploare, poate si datorita unor initiative mai vechi atat a presedintelui tarii cat si a fiicei acestuia. Nu putem trece cu vederea delasarea cu care autoritatile centrale trateaza acesta problema ce risca sa devina o adevarata amenintare la sanatatea elevilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-