Published On: joi, Noi 11th, 2010

O viata stinsa mult prea devreme

Share This
Tags

Cu lacrimi pe fete si durere in suflete, parintii, familia, prietenii si colegii lui Balanica Vlad Ionut, l-au condus astazi pe ultimul drum. Un suflet care a plecat fara voia sa, mult prea devreme, dintre noi.

Vlad Ionut suferea de cancer osos inca de la varsta de doi ani. Atunci doctorii au descoprit prima oara boala care se instalase in prima faza la un ochi. A fost operat, insa in zadar. La o luna dupa interventie cancerul a recidivat afectandu-i oasele picioarelor. A urmat  o alta operatie costisitoare la picioare, la Spitalul Fundeni, Bucuresti. Cu sprijinul scolii si a altor binefacatori Vlad a reusit sa beneficieze de un tratament special, in Germania. Dupa aceasta perioada, timp de un an, tanarul parea ca invinsese boala, dar in cele din urma s-a dovedit doar o speranta invinsa.
A urmat perioada critica, de dupa citostatice, metastaza. “In luna iunie, in urma unor analize trimise in Germania, a venit vestea cumplita, aceea ca nu mai are de trait decat 1 an cel mult, ceea ce am ascuns pentru toata lumea, si colegilor lui si prietenilor lui, chiar si lui”, ne-a marturisit tatal lui Vlad, indurerat si cuprins de lacrimi. “Singura intrebare la care nu am putut sa-i raspund a fost: De ce eu, de ce eu tati”?Dupa 11 ani de suferinta si lupta incrancenata cu cancerul, Vlad Ionut s-a stins cu cuvintele: “Vreau sa ma intorc acasa sanatos”.
Conditia naturala a fiecarui om de a fi muritor nu mai infricoseaza ca altadata. Asa se explica si intelegerea oricarui bun crestin care crede in existenta vietii vesnice de dincolo de moarte. Insa durearea e insuportabila, atunci cand este vorba de viata unui copil prinsa in “ghearele necrutatoare ale mortii”. Numai un parinte poate stii cu adevarat ce se petrece in sufletul lui. Durerea nu poate fi alinata nicicum. Poate doar lacrimile ar putea fi un limbaj comun, unul de suflet, dar care nu aduc in astfel de momente tragige nici un fel de alinare. E imposibil sa redai in cuvinte suferinta pe care au incercat-o parintii, rudele si cunoscutii lui Ionut. Acest sentiment sfasietor nu poate fi decat descris in simple cuvinte. Familia baiatului a baut cupa suspinelor si a amarului o lunga perioada de timp.

Vlad Ionut a fost condus pe ultimul drum

Astazi dupa-amiaza a familia, prietenii de joaca si colegii de scoala l-au condus pe ultimul drum pe Vlad Ionut. In drum spre cimitir, cortegiul funerar a poposit pret de cateva minute in fata scolii Fanus Neagu unde a invatat pana in clasa a VI a, deoarece clasa a VI a si inceputul clasei a VII a le-a facut la domiciliu, fiind in imposibilitatea de a se mai deplasa pana la scoala. In fata scolii, cortegiul  a fost asteptat de catre profesori si toti elevii scolii.Dupa cateva discursuri emotionante tinute de directoare, diriginta si colegi de clasa, Vlad Ionut a plecat pentru totdeauna de la scoala in aplauzele multimii de colegi.”A fost un luptator, stia foarte bine sa-si ascunda boala pe care o avea”, spune Banica Livia, colega de banca despre Vlad, “Un elv disciplinat, atat la scoala cat si acasa, atunci cand am inceput sa ne ducem sa facem ore cu el, din cauza bolii pe care o avea, un elev constiincios”, ne-a marturisit diriginta lui Bloscenco Gabriela. Vlad Ionut a fost inmormantat astazi la Cimitirul Sfantul Constantin lasand in urma o lume pe care nu a avut  timp sa o descopere.

Dumnezeu sa-l odineasca in pace!

Vom reveni cu imagini de la inmormantarea lui Balanica Vlad Ionut.

Comentarii

comentariu

About the Author

-