Published On: lun, Noi 29th, 2010

Noi criterii pentru sprijinirea tinerilor la construirea unei locuinte

Share This
Tags

* Proiectul de hotarare initiat de consilierii locali Sorin Bosneag, Vasile Varga, Grigore Potec si Doru Damian privind completarea hotararii de Consiliu Local Municipal privind aprobarea criteriilor suplimentare de departajare a solicitarilor formulate in baza Legii nr. 15/2003, republicata, referitoare la sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala”, a fost votat de consilierii locali municipali cu sapte abtineri

Inainte ca proiectul sa fie supus votului, unul dintre initiatori, Vasile Varga, a tinut sa faca cateva precizari. Primul lucru a fost trecerea numelui lui Doru Damian in proiect pentru ca si acesta se numara printre initiatorii lui si apoi a venit motivarea pentru initierea acestui proiect.
“As vrea sa motivam putin dispozitiile Legii 15 pentru ca la art. 3 alin. 2 Consiliile Locale pot sa stabileasca niste criterii suplimentare fata de cele prevazute la articolul 1. In ianuarie sau februarie, desi au cereri de 3 – 5 ani, cei care indeplinesc varsta de 35 de ani nu mai pot beneficia de criteriile legii. Avand in vedere acest lucru, noi putem stabili asemenea criterii, pentru ca nu mi se pare corect ca cei care vor sa-si edifice o constructie si au niste posibilitati sa le edifice primesc terenul gratuit, sa nu poata sa le edifice. Doi, avand unele aspecte pe care le-am sesizat in sedintele anterioare prin care noi am revocat mai multe hotarari ale Consiliului Local tocmai pentru faptul ca unii cetateni au primit aceste terenuri si ulterior au abandonat aceste terenuri. Aceste aspecte ne-au determinat sa initiem acest proiect si sa-l aducem la cunostinta primarului municipiului Braila”, a declarat consilierul municipal Vasile Varga.
Conditiile de atribuire a terenului au fost completate potrivit noului proiect cu: “Se atribuie cu prioritate teren in folosinta gratuita conform Legii nr. 15/2003 tinerilor care urmeaza sa implineasca 35 de ani in urmatoarele sase luni, conditionat de: solicitatea sa aiba o vechime de cel putin trei ani, iar solicitantul sa faca dovada unui depozit bancar de minim 5.000 de euro sau scrisoare de garantie bancara pentru credit constructii locuinte”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-