Published On: sâm, Noi 20th, 2010

Maine se deschide Festivalul “Zile si nopti de teatru” la Braila

Share This
Tags

* Pana pe 28 noiembrie Braila este gazda unui nou festival * In aceasta perioada la Teatrul “Maria Filotti” are loc Festivalul “Zile si nopti de teatru”

Programul cuprinde spectacole ale teatrelor din Galati, Giurgiu, Baia Mare, Piatra Neamt, Ploiesti, Sf. Gheorghe, UNATC Bucuresti si Teatrul de Papusi Alba Iulia.

Maine la ora 18.00 are loc deschiderea oficiala a festivalului, moment prefatat de un recital sustinut de Muzica Militara a Garnizoanei Braila sub comanda lt. Col. Petrea Gogu, de la ora 17.00, la intrarea principala a Teatrului “Maria Filotti”.

Primul spectacol incepe la ora 19.00, “Peer Gynt” dupa Henrik Ibsen, proiect realizat in parteneriat cu Ambasada Regala a Norvegiei la Bucuresti si STX RO “Offshore” Braila in regia lui Vlad Cristache cu urmatoarea distributie: Marius Stanescu, Liliana Ghita, Alexandra Salceanu, Bujor Macrin, Adrian Nicolae, Emilia Mocanu, Zane Jarcu, Marcel Turcoianu, Costica Burlacu, Dan Moldoveanu, Flori Popa, Silvia Tariq, Wanessa Radu, Adrian Iacov si Ilona Marin.

Considerat parintele teatrului modern european, Henrik Ibsen este unul dintre reprezentantii de seama ai dramei de idei din literatura mondiala. “Peer Gynt”, este un text genial al marelui scriitor norvegian si a fost inspirat de o veche legenda nordica. Pentru tanarul regizor Vlad Cristache, abordarea acestei teme, atat de complexa si de profunda, a reprezentat o provocare majora.

Dupa acest spectacol, de la ora 21.00, incepe Clubul Festivalului – proiectii din spectacolele Teatrului “Maria Filotti”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-