Published On: mie, Noi 3rd, 2010

Liceul cu Program Sportiv este implicat intr-un proiect european

Share This
Tags

* “The Gate to our Treasures Unlocked” se desfasoara in urmatorii doi ani la Liceul cu Program Sportiv si la alte patru scoli din Franta, Slovacia, Turcia si Bulgaria.

Liceul cu Program Sportiv Braila va derula in urmatorii doi ani un proiect de parteneriat multilateral Comenius in cadrul Programului de Invatare pe Tot Parcursul Vietii, finantat de Uniunea Europeana. Proiectul se numeste “The Gate to our Treasures Unlocked” si se desfasoara in parteneriat cu alte patru scoli din Franta, Slovacia, Turcia si Bulgaria.
“Obiectivul principal este de a stabili un dialog multicultural pentru a compara culturile tarilor participante si pentru a vedea ca avem un trecut european comun in ciuda diferentelor noastre. De asemenea si pentru a descoperi cum natiuni si culturi diferite stocheaza memorii europene in istorie, sport, arta, limbi si frumusetile naturii”, a spus profesor Liliana Canciu, coordonatorul proiectului.
Prima intalnire la care au participat cadre didactice din cele cinci tari partenere a avut loc in perioada 22 – 27 octombrie, la Konya, in Turcia, din partea LPS participand Liliana Canciu impreuna cu Oana Morgan si Viorica Bunea. Activitatile desfasurate au fost de prezentare a scolilor, a grupurilor de elevi implicate in proiect, prezentarea paginii web a parteneriatului, prezentarea unor pictori nationali, alegerea logo-ului, compararea sistemelor educationale ale tarilor participante, vizite la Atelierul de Arta Ebru si Caligrafie, la Guvernatorul provinciei si la Directoratul National al Educatiei din Konya. De altfel, profesorii au mai avut ocazia sa faca un tur al orasului si sa viziteze Muzeul Mevlana, Muzeul Karatay si Muzeul Ataturk.
Urmatoarea intalnire va avea loc anul viitor, in Slovacia, in luna iunie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-