Published On: joi, Noi 11th, 2010

Lacu Sarat trebuie salvat

Share This
Tags

* La aceasta concluzie au ajuns consilierii judeteni, avand in vedere faptul ca pot atrage fonduri si se pot realiza diferite proiecte pentru a imbunatati atractia si seviciile oferite de statiune

In ceea ce priveste proiectul “Braila turistica”, consilierul PDL Ion Stefan a tinut sa atraga atentia asupra faptului ca se poate promova obiectivul natural, fara a specifica punctele comerciale sau agentii economici care presteaza activitati in zonele respective:” Am vazut cele trei restrictii. Mi se pare ca daca citim cu atentie, chiar prima, gasim solutia sa promovam, nu hoteluri, restaurante sau ce e prin Lacu Sarat si la Blasova, ci obiectivul turistic natural, Lacu Sarat”.
Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu a declarat ca trebuie luate masurile necesare pentru a reinvia statiunile Lacu Sarat si Blasova.
“E cazul sa intram in aceasta combinatie si sa preluam fraiele statiunii Lacu Sarat. Ideea este ca ei se vor judeca in continuare pe problemele pe care le au, dar pentru statiunea asta trebuie scrise proiecte, trebuie facut ceva din multe puncte de vedere. Daca noi ajungem la concluzia asta si nu se poate din ceea ce spuneti dumneavoastra, sa introducem in acest proiect, atunci va trebui sa vedem in ianuarie sau in februarie cand vom aproba bugetul, sa stabilim o parte din buget pentru promovarea statiunii Lacu Sarat”, a declarat Stancu.
Ion Stefan a tinut sa mentioneze ca, in ciuda faptului ca statiunile sunt saracacioase, Lacu Sarat se bucura de turisti atat din Braila cat si din judetele invecinate: “Lacu Sarat este o statiune foarte aproape de Braila, in care se duc zeci de mii de braileni si nu numai in fiecare weekend si care are o vechime si o istorie de o suta si ceva de ani si ca nu trebuiesc lasate in afara acestor programe. Daca exista pericolul si Uniunea Europeana sau finantatorul nu ne aproba cele doua obiective ca fiind de notorietate. Acum, in momentul asta ele nu prea mai sunt de notorietate, s-a cam pierdut, iar la Blasova nu prea a fost niciodata. Ma gandesc sa facem doua proiecte, doua propuneri. Daca le prindem si pe acestea doua mergem mai departe cu toate, daca nu, ramanem cu celalt, in forma initiala”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-