Published On: joi, Noi 4th, 2010

Incepe cea de-a cincea editie a Festivalului National de Folk “Chira Chiralina”

Share This
Tags

* de maine, 5 noiembrie, pana sambata, 7 noiembrie, brailenii se pot delecta vreme de trei zile cu manifestatiile prevazute in programa Festivalului National de Folk “Chira Chiralina”

In acest an, Festivalul National de Folk “Chira Chiralina” este organizat de catre Consiliul Judetean Braila si de catre Centrul de Creatie. Sectiunea concurs a manifestarii se poate lauda cu un nume de mare rezonanta artistica in calitatea de presedinte de onoare: Nicu Alifantis, si un juriu de exceptie, condus de Titus Andrei. Numarul interpretilor si a grupurilor inscrise la aceasta editie din an este de 19. Acestia sunt reprezentantii mai multor judete din tara: Iasi, Tulcea, Cluj, Suceava, Teleorman, Buzau, Craiova, Bucuresti, Botosani si, desigur, reprezentantii locali. Toti interpretii vor primi diplome de participare, insa miza este constituita de premiile acordate la sfarsitul concursului. Astfel, detinatorul marelui premiu se va bucura de 2. 500 RON, castigatorul premiului intai va beneficia de 1000 RON, castigatorul premiului al doilea va primi 750 RON, celui caruia i se va acorda premiul al treilea i se vor inmana 500 RON. Dealtfel se vor mai atribui premii si pentru cea mai buna creatie in valoare de 400 RON, dar si pentru virtuozitate instrumentala in valoare tot de 400 RON.
“Chira Chiralina” urmareste in primul rand descoperirea si promovarea noilor talente interpretative si de creatie ale muzicii folk, in acest scop fiind organizata an de an si cultivand in randul concurentilor un puternic stimul competitiv.
Vor avea loc recitaluri de muzica folk pe toata durata festivalului, iar participantii vor avea posibilitatea sa vina in contact cu nume consacrate ale genului, sa se intalneasca cu producatori muzicali. Mai mult decat atat, vor avea loc si lansari de noi albume muzicale.
Prezentatorii festivalului vor fi: Valentin Terente, actor al Teatrului “Maria Filotti” din Braila, si Ramona Ganga, iar programul se va desfasura astfel:
Vineri, 5 noiembrie, ora 18:00 se vor derula primul concurs din cadrul festivalului, recitalurile Mariei Gheorghiu, “Tapinarii”.
Sambata, 6 noiembrie, ora 18:00 se vor desfasura cel de-al doilea concurs, recitalurile lui Emeric Imre si ale lui Mircea Baniciu.
Duminica, 7 noiembrie, ora 18:00, vor avea loc Gala laureatilor, recitalurile lui Florin Sasarman si ale lui Ioan Gyuri Pascu.
Preturile biletelor de la intrare vor fi modice: pentru un spectacol\o seara adultii platesc 5 RON, iar elevii si studentii 3 RON.

Comentarii

comentariu

About the Author

-