Published On: lun, Noi 1st, 2010

Incepand de azi, jandarmii braileni iau locul agentilor de paza ai lui Cornel Musat

Share This
Tags

*Angajatii companiei de transport persoane, BRAICAR Braila, vor merge insotiti de jandarmi prin autobuze si tramvaie cu scopul de a restabili ordinea in mijloacele de transport in comun * Infobraila te invata cum sa procedezi daca esti prins fara bilet

“Potrivit hotararii Consiliului Local Braila, contravenientul este obligat sa prezinte agentului constatator, la cerere, actul de identitate ori, in cazul contravenientilor cetateni straini sau cetateni romani cu domiciliul in strainatate, pasaportul, seria si numarul tichetului de inscriere a contraventiilor. In cazul in care contravenientul refuza sa se legitimeze, agentul constatator poate apela la ofiterii sau subofiterii de politie, jandarmi sau gardieni publici”, a declarat pentru Infobraila directorul BRAICAR, Cornel Sandulescu.
Nu aveti bilet de tramvai sau autobuz? Nici abonament? Atunci veti fi nevoiti sa platiti pe loc o suprataxa de 20 RON, iar daca nu o puteti achita pe loc vi se va intocmi proces verbal in conformitate cu datele personale din cardul de identitate si veti primi amenda acasa in valoare de 100\150 RON. Angajatii companiei de transport in comun BRAICAR Braila au apelat la sprijinul jandarmilor, nu doar din motive personale de siguranta, ci si din dorinta de a-i determina pe localnici sa circule civilizat si sa respecte normele in vigoare.
Ce trebuie sa faci in cazul in care te afli in fata faptului implinit si nu esti in posesia unui bilet de transport in comun? Nimic mai simplu:
1. Controlorii BRAICAR iti pot cere sa te legitimezi, dar daca n-ai buletin la tine sau nu vrei sa-l arati nu te pot lua cu forta nicaieri! Pot apela la politie sau jandarmi ca sa te legitimeze, dar doar daca sunt la fata locului. N-ai nicio obligatie de a merge la sectie sau de a astepta sosirea politiei.
2. Controlorii BRAICAR n-au voie sa te perchezitioneze! Nu-ti pot cauta in geanta, nu-ti pot cauta in buzunar. Perchezitia nu se poate dispune decat de organele abilitate: procuror, judecator, organ de cercetare penala.
3. Daca vrei sa cobori, dar ei nu te lasa, insistand sa le dai buletinul sau alte documente, poti face plangere penala impotriva lor. Nimeni nu te obliga sa stai in autobuz sau in statie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-