Published On: vin, Noi 5th, 2010

“Eminescu s-a stins a doua oara”

Share This
Tags

*considera Giorgiu Coman, care a cantat la Cenaclul “Flacara” condus de Paunescu * Moartea poetului Adrian Paunescu a intristat o lume intreaga * Toti cei care l-au cunoscut sunt coplesiti de durere

Wanessa Radu, actrita a Teatrului “Maria Filotti” este una dintre persoanele care l-a cunoscut pe poet la Cenaclul “Flacara” unde a debutat in 1994 cu muzica folk. Actrita spune ca ziua aceasta, a trecerii in nefiinta a marelui poet, este una extrem de grea pentru toti cei care l-au cunoscut: “A fost un om generos… Este o zi grea pentru noi toti. Dumnezeu sa-l odihneasca”.
Aceeasi tristete se regaseste si in glasul lui Mircea Bodolan, directorul Teatrului “Maria Filotti” Braila care l-a cunoscut pe Adrian Paunescu in toamna anului 1975 si inceputul anului 1976 la Cenaclul “Flacara”. “A fost una dintre cele mai frumoase perioade la inceputul Cenaclului. Nu mi-am putut inchipui ca moartea lui, disparitia lui, ma va marca atat de mult”, a declarat Mircea Bodolan.
Intrebat daca va merge la inmormantarea lui Adrian Paunescu, directorul teatrului a spus ca pregatirile pentru Festivalul “Zile si Nopti de Teatru la Braila” sunt in toi, iar prezenta sa aici este absolut necesara. Cu toate acestea a mai spus ca se ascunde sub acest motiv pentru ca este extrem de afectat de moartea marelui poet.

“S-a stins lumina…”

Un alt membru al Cenaclului “Flacara”, Giorgiu Coman spune ca trecerea in nefiinta a poetului este o pierdere grea pentru romani. L-a cunoscut pe poetul Adrian Paunescu la debut, in 1980 si considera ca “Eminescu s-a stins a doua oara. Cei doi poeti au facut cinste si onoare romanilor. Este ca si cand s-ar fi stins lumina in Romania pentru foarte mult timp. Dimineata chiar am plans si eu si sotia”, a spus Georgiu Coman care a adaugat ca incearca sa ajunga la inmormantare. “As fi vrut sa merg si la folk, la Chira Chiralina, dar impreuna cu cativa prieteni vom vedea cum facem sa ajungem la inmormantare. Toti cei care sunt la folk sunt membri ai Cenaclului “Flacara”. Din pacate noi ne pretuim valorile atunci cand nu le mai avem. Nu sunt de acord cu cei care spun ca a fost un simpatizant al regimului Ceausescu. A fost singurul care l-a criticat”, a mai spus Georgiu Coman.
Inima lui Adrian Paunescu a incetat sa mai bata in aceasta dimineata la ora 07.15. In ultimele zile poetul a fost tinut in viata cu ajutorul aparatelor.
Adrian Paunescu a scris numeroase volume de poeziei, dar si literatura pentru copii si proza fantastica.

“Paunescu a fost o mare valoare pentru noi”

Presedintele PSD, Ghorghe Bunea Stancu si-a manifestat astazi regretul fata de trecerea in nefiinta a marelui poet Adrian Paunescu. In cadrul conferintei de presa, Stancu a precizat faptul ca adevaratele valori ale culturii romanesti ne parasesc rand pe rand, lasandu-ne in urma umbre nedefinite care nu se pot incadra in categoria artei.

“Disparitia poetului ne-a intristat pe toti!”

Catalin Boboc, presedintele PNL Braila deplange disparitia poetului Adrian Paunescu. “Sunt Profund afectat de moartea poetului Adrian Paunescu. Imi exprim deplina compasiune si regrete sincere pentru plecarea prematura a poetului dintre noi. Plecarea lui Paunescu la cer inseamna pierderea unui adevarat lider spiritual!”, a spus Boboc.

Comentarii

comentariu

About the Author

-