Published On: Soare, Noi 28th, 2010

FORTES – Formarea specialistilor de mediu, necesitate in vederea cresterii sanselor de insertie a somerilor pe piata muncii

Share This
Tags

FORTES este un proiect finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa Prioritara 5 – “Promovarea masurilor active de ocupare” – Domeniul major de interventie 5.1 – “Dezvoltarea si implemnetarea masurilor active de ocupare”. Proiectul este implementat de “Bordun Tehnologica” in parteneriat cu “Daromet” SRL, in perioada 1 noiembrie 2010 – 31 august 2012.

“Obiectivul general al proiectului consta in imbunatatirea capacitatii de ocupare a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, a somerilor, in special de lunga durata si a persoanelor inactive din orasele Braila, Faurei, Ianca si Insuratei. Obiectivele specifice se refera la constientizarea somerilor, persoanelor inactive sau aflate in cautarea unui loc de munca, asupra beneficiilor generate de imbunatatirea performantelor profesionale, dar si cresterea gradului de competente profesionale specifice pentru 240 de someri din judetul Braila, prin desfasurarea cursurilor de formare profesionala pentru “Manager de proiect – in domeniul protectiei mediului”, “Tehnician protectia mediului (Tehnician Ecolog) si “Lucrator salubritate” si validarea cunostintelor dobandite prin certificate de absolvire recunoscute la nivel national. Totodata este facilitata reintegrarea profesionala a 15 someri, din randul celor certificati prin prezentul proiect, in concordanta cu aspiratiile lor profesionale si cu necesitatile pietei muncii”, a spus consilierul psiholog, Simona Paun.

Astfel vor fi derulate patru seminarii de prezentare a oportunitatilor proiectului pentru persoanele inactive, in orasele Braila, Faurei, Ianca si Insuratei si vor fi organizate 24 de cursuri de formare profesionala: Braila – cate doua grupe a 10 cursanti pentru fiecare din cele trei programe de formare; Ianca – cate doua grupe a 10 cursanti pentru fiecare din cele trei programe de formare; Faurei – cate doua grupe a 10 cursanti pentru fiecare din cele trei programe de formare; Insuratei – cate doua grupe a 10 cursanti pentru fiecare din cele trei programe de formare.

Partenerii vor acorda pachete de servicii personalizate solicitantilor de locuri de munca din cadrul absolventilor cursurilor de formare profesionala, vor face preselectia candidatilor corespunzatori si vor acorda asistenta beneficiarilor pentru ocuparea locurilor de munca vacante.

“Ne propunem formarea in domeniul protectiei mediului a 240 de persoane aflate in somaj sau fara indemnizatie. Cele trei tipuri de programe se adreseaza si celor care doresc o reorientare profesionala catre protectia mediului. Un punct tare al acestui proiect infiintarea Asociatiei Profesionale a Responsabililor si Tehnicienilor de Mediu (APRTM) care va reprezenta liantul intre persoanele specializate in acest domeniu si potentialii angajatori”, a mai spus Simona Paun.

Participarea este gratuita la programele integrate derulate in cadrul proiectului “FORTES – Formarea specialistilor de mediu, necesitate in vederea cresterii sanselor de insertie a somerilor pe piata muncii”. In plus, cei care vor participa la acest proiect vor beneficia de subventii si premii pe perioada desfasurarii cursurilor de pregatire profesionala in cadrul proiectului FORTES.

Firmele implicate in proiect

“Bordun Tehnologica” SRL a fost infiintata in 2004, avand o bogata experienta specifica in furnizarea serviciilor de formare profesionala a adultilor, inregistrand un numar de peste 600 de absolventi certificati pentru ocupatii recunoscute de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii si peste 2.000 de participanti la evenimentele organizate in tara.

“Am initiat si finalizat procedura de introducere in COR a ocupatiilor de Responsabil de Mediu si Specialist in Managementul Deseurilor si incepand cu 2008 am devenit primul furnizor de formare profesionala certificat pentru organizarea de programe de formare Responsabil de Mediu si Specialist in Managementul Deseurilor, finalizate cu Certificate de absolvire, recunoscute la nivel national si european, raspunzand astfel nevoilor de evolutie de pe piata fortei de munca”, a declarat managerul de proiect, Catalina Florea.

SC “Daromet” SRL a avut la infiintare ca obiect principal de activitate “Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale”. Din 2008 si-a diversificat profilul de activitate cu activitati de Consultanta in afaceri si management axandu-se indeosebi pe dezvoltarea serviciilor acordate intreprinderilor, consultanta si orientare profesionala in domeniul formarii profesionale a angajatilor, activitati de studiere a pietei si de sondaj, consultanta in management si afaceri pentru a asigura extinderea si diversificarea companiilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-