Published On: vin, Noi 5th, 2010

Festivalul “Zilele Filmului Romanesc” la Braila

Share This
Tags

Zilele Filmului Romanesc(ZFR) este un eveniment care se adreseaza publicului larg si consta in proiectii ale celor mai noi productii cinematografice romanesti. Festivalul isi propune promovarea filmului romanesc, accesul publicului din orasele fara sali de cinema si cresterea notorietatii acestor filme prin intermediul evenimentelor pe plan local.
Evenimentul doreste sa reanvie ideea spectacolului de cinema ca eveniment, mai cu seama in acele orase unde fie nu mai exista sala de cinematograf, fie obiceiul de a vedea filme pe ecran mare s-a pierdut. Mersul la cinema presupune socializare, schimb de opinii, interacţiune, iar ZFR va permite spectatorilor sa vada filme recent premiate si sa se intilneasca cu regizori sau actori. Proiectiile vor avea loc in weekend, in cinematografe, teatre sau case de cultura, in fiecare zi fiind programata cel putin cate o comedie.

Filmele care vor rula in cadrul Zilele Filmului Romanesc sunt: “Marti, dupa Craciun” sub regia lui Radu Muntean, “Autobiografia lui Nicolae Ceausescu” sub regia Adrei Jurca, “Francesca” sub regia lui Bobby Paunescu, “Boogie” sub regia lui Radu Muntean, “Amintiri din epoca de aur” prima si a doua parte de film colectiv si “Occident” sub regia lui Cristian Mungiu.
Proiectiile vor avea loc la sfarsitul saptamanii in sala teatrului Maria Filotti, din cauza unor probleme tehnice care nu au permis realizarea evenimentului la Cinematograful Central.

Comentarii

comentariu

About the Author

-