Published On: lun, Noi 8th, 2010

EXCLUSIVITATE: “Nu sunt un om vulcanic, dur. Sunt un om care incearca sa mentina echilibrul”

Share This
Tags

Copilaria si adolescenta si-a petrecut-o in Braila, in sanul familiei. Atunci cand a ales facultatea a optat pentru cursuri in apropierea casei si a decis sa mearga la Galati. Initial si-a dorit sa devina profesor de geografie, dar mai apoi a ales ca urmeze Ingineria “la mare pret la acea data”, dovada fiind si tema de licenta aleasa “Retehnologizarea si rentabilizarea fabricii de spirt de la Arad”. Edilul a sustinut si cursuri post-universitare in domeniul administratiei, la inceputul anilor 1990, iar studiile au culminat cu un doctorat in economie, specializarea Management.
Aurel Simionescu s-a dovedit a fi un bun lider debutand ca presedinte al Unitatii de Pionieri, in scoala generala. Intrebat de ce a ales Partidul Social Democrat spune simplu ca a fost crescut in spiritul acestei doctrine si ca daca ar fi sa o ia de la inceput nu ar schimba foarte multe lucruri. Activitatea pe care a sustinut-o in cadrul partidului nu il multumeste pe deplin, primarul fiind de parere ca mereu este loc de mai bine: “Daca am fi cu totii multumiti, atunci nimeni nu ar mai face treaba”.

Infomare, comunicare, echilibru

Simionescu considera ca documentarea si echilibrul sunt caracteristicile principale care l-au ghidat in cariera politica. “Nu sunt un om vulcanic, dur, sunt un om care incearca sa mentina echilibrul. Imi place dinamica vietii politice actuale, insa nu imi place modul de manifestare”, a adaugat primarul Brailei.
Una din bucuriile vietii lui Simionescu sta in dragostea de a invata si pe altii din experientele sale, dovada fiind faptul ca munca de profesor universitar este sursa de energie care il motiveaza si il tine la curent cu viata reala, cu problemele brailenilor care l-au ales: “In Roma Antica, cand imparatii primeau triumful, era carul acela care trecea pe sub arcul de triumf si cineva, in carul imparatului, avea sarcina sa-i spuna constant ca este muritor, nu uita ca si tu esti muritor! …Am ore la facultate si le fac cu placere… este un fel de vampirism energetic”.

“La casatorie le spun tinerilor sa se bucure de traiul in doi”

Cu emotii in glas, primarul ne-a povestit despre sotia dumnealui, cum s-au cunoscut, cand s-au casatorit si anii fericiti pe care ii petrec de atunci: “In vara lui 1978 ne-am cunoscut si in 1979 ne-am casatorit… Cand oficiez casatorii le spun tinerilor sa se bucure de traiul in doi”.
Cu mult mai multe emotii ne-a povestit despre fiica, Aurora, si in special despre realizarile acesteia de care este foarte mandru: “A avut o sansa deosebita pe care a valorificat-o. Este departe. …Este povestea cu ochiul care plange si ochiul care rade, ma bucur pentru ea, pentru rezultatele bune care le are. Este foarte departe insa, de noi toti, este singurul copil. Asta e viata”, ne-a declarat, vizibil emotionat primarul Aurel Gabriel Simionescu.
In ceea ce priveste viciile, edilul ne-a marturisit: “Daca viciu inseamna sa stai mult prea multe pe la serviciu, daca viciu inseamna sa vezi lucrurile mai complicate decat sunt atunci da, am vicii”.

Un catel si un motan

Ca in fiecare gospodarie si in curtea familiei SImionescu traiesc animale, iar edilul spune ca atunci cand ai un animal trebuie sa fii responsabil pentru el: “Un catel si un motan. Catelul sta in curte, motanul are locul lui in casa. Cand ai un animal devii responsabil pentru el”.

“Unii fac discutii, noi avem solutii”

Pasul urmator in cariera lui Aurel Gabriel Simionescu ar fi un nou mandat pe functia de primar al municipiului Braila, insa dupa cum spune: “intre dorinta si putinta este o deosebire”. Edilul ne-a marturisit ca decizia nu apartine in totalitate de el, fiind vorba de o decizie colectiva, la nivelul Partidului Social Democrat, dar si de un vot de incredere din partea oamenilor simpli.
In plus, primarul este constient de faptul ca acestia il percep diferit, in functie de fiecare situatie in parte: “Brailenii vad ce se intampla si ce se va intampla. Anul viitor voi avea multe injuraturi pentru ca vom avea multe lucrari de infrastructura”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-