Published On: mar, Noi 2nd, 2010

Directia pentru Sport si Tineret lupta pentru tinerii cu nevoi speciale

Share This
Tags

* Proiectul “Impreuna pentru noi” se desfasoara in Braila la “Centrul scolar pentru educatie incluziva”, dar si in alte locatii, in perioada octombrie – noiembrie 2010, fiind adresat tinerilor cu probleme speciale din oras care vor interactiona astfel cu alti tineri de varsta lor.

Proiectul “Impreuna pentru noi”, organizat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret (DJST) Braila isi propune sa ii aduca aproape de tinerii din Braila pe cei cu probleme speciale. Pentru Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret (ANST) reducerea factorilor de risc care conduc la marginalizare si excludere sociala prin directiile de activitate: prevenirea si combaterea somajului, deviatiei si delicventei juvenile, promovarea egalitatii de sanse si combaterea discriminarii in randul tinerilor – concepte ca forme de educatie nonformala reprezinta o prioritate in activitatea de tineret.

Organizatiile de tineret se implica

Tinerii de la organizatiile nonguvernamentale “Trebuie”, “Aten”, de la liceul “Edmond Nicolau”, Liceul de Arta, de la Palatul Copiilor, de la “Balcescu”, “Ana Aslan”, “Cerna”, de la Asociatia de baschet “Cuza” si alti voluntari de la scolile sau asociatiile sportive din Braila, impreuna cu tinerii de la “Centrul scolar pentru educatie incluziva” vor realiza in aceasta perioada programe sportive, artistice, culturale sau teatrale variate.
“Programul proiectului de tineret cuprinde: intalnirea si participarea in comun la activitatile proiectului cu minimum 50 de tineri fara probleme speciale din Braila, vizionarea de catre 200 de tineri cu probleme speciale a doua scenete de teatru, poezie si momente de dans modern realizate de tinerii fara probleme speciale din Braila, dar si desfasurarea de jocuri mixte de baschet, fotbal si alte jocuri recreative”, a declarat Neculai Pascu, consilier tineret al DJST Braila.
Astfel, proiectul se incadreaza in urmatorul obiectiv – “Sprijinirea cu prioritate a programelor, initiativelor menite sa faciliteze asumarea unui rol in viata publica a tineretului nostru” prin directia de activitate “Sustinerea tinerilor din mediul rural si din familiile cu posibilitati reduse in vederea asigurarii egalitati de sanse”.
Prin aceste manifestari se doreste transmiterea sentimentului de apartenenta la comunitate pentru doua luni pentru un numar de 200 de tineri cu probleme speciale.
In plus, ANST prin DJST Braila va acorda tinerilor de la “Centrul scolar pentru educatie incluziva” premii specifice terapiei prin miscare, obiecte pe care tinerii sa le utilizeze si cu alte ocazii asemanatoare sau la concursuri cultural-sportive.

Sport in Parcul Monument

La sfarsitul saptamanii trecute, tinerii de la “Centrul scolar pentru educatie incluziva” au fost prezenti la doua meciuri demonstrative de fotbal si de baschet cu echipe formate din voluntari sportivi, in Parcul Monument. Tinerii voluntari au fost de la “Balcescu”, “Ion Ghica”, fosti si actuali juniori de la CF Braila coordonati de Alexandru Cireasa, tineri voluntari de la clubul de baschet “Cuza Sport” Braila sau echipe mixte formate din tineri voluntari si cei de la Centrul scolar. Timp de o ora si jumatate tinerii de la “Centrul scolar pentru educatie incluziva” impreuna cu cei din Braila, Ianca, dar si cei de la Palatul Copiilor pregatiti de instructorii Gigi Dogarescu si Costel Getu au sustinut pentru tinerii de la Centrul scolar un spectacol antrenant de muzica populara romaneasca si muzica usoara.

Comentarii

comentariu

About the Author

-