Published On: lun, Noi 15th, 2010

Consiliere si instruire pentru somerii braileni prin Fondul Social European

Share This
Tags

* 250 de someri aflati pe listele de persoane asistate vor fi selectati sa beneficieze de serviciile de consiliere si instruire in vederea integrarii pe piata muncii sau a dezvoltarii unei afaceri.

Somerii braileni isi vor putea gasi noi locuri de munca prin proiectul “Consilierea si instruirea somerilor” lansat de Blocul National Sindical in parteneriat cu Primaria Braila, Primaria Mangalia si o societate din Resita. Proiectul este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, are o valoare de 7.867.725 de lei si se va desfasura pe o perioada de doi ani, pana in august 2012.
“Spre deosebire de celelalte initiative de pe piata, cei 250 de someri vor beneficia gratuit de cursuri de calificare si specializare, iar pe durata desfasurarii acestora vor primi o subventie echivalenta cu salariul mediu pe economie. Activitatea de consiliere este realizata de catre experti in consiliere si motivare, iar instruirea somerilor presupune organizarea a patru cursuri de calificare pentru 100 de someri, sase cursuri de specializare pentru 100 de persoane neocupate si 50 de persoane participante la seminarii de dezvoltare a competentelor antreprenoriale in vederea deschiderii unei afaceri. Ne propunem sa realizam o ancheta la nivelul celor patru regiuni pentru identificarea nevoii reale de forta de munca in vederea instruirii somerilor in concordanta cu aceasta”, a declarat managerul de proiect, Luminita Petrache.
Viceprimarul Doinita Ciocan spune ca proiectul ofera o oportunitate celor care si-au pierdut locul de munca si doresc sa gaseasca o noua slujba. Totodata aceasta a precizat ca Primaria Braila pune la dispozitie spatiul pentru biroul destinat zonei noastre.
Astfel, cei interesati pentru a fi cuprinsi in proiect vor putea sa se adreseze Alinei Dragu, la biroul de la etajul I al imobilului din strada Vapoarelor, nr. 2.
Presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin a declarat ca proiectul este adresat celor aflati in cautarea unui loc de munca, dar in egala masura se adreseaza si celor aflati in afara statisticilor oficiale.
“Important este sa iti doresti foarte mult sa faci ceva. Trebuie sa inveti sa lupti pentru existenta ta. Este nevoie sa ne ocupam din timp de piata muncii, de oamenii fara un loc de munca”, a spus Dumitru Costin.

Comentarii

comentariu

About the Author

-