Published On: mar, Noi 23rd, 2010

Concurs: Clubul Voltin organizeaza “Tanarul voluntar al anului”

Share This
Tags

Pana pe 28 noiembrie, Asociatia Nationala Mutuala Romania – Franta (ANMRF) “Louis Pasteur” Braila – Club Voltin are deschisa sesiunea de depuneri de candidaturi pentru concursul  “Tanarul voluntar al anului”, editia 2010. Evenimentul se organizeaza in contextul celebrarii “Zilei Internationale a Voluntarilor”. In 1985, Organizatia Natiunilor Unite a declarat ziua de 5 decembrie Ziua Internationala a Voluntarilor si de atunci aceasta este sarbatorita in toata lumea.
Competitia se adreseaza tuturor tinerilor cu varsta intre 15 si 25 de ani, care sa aiba cel putin sase luni de voluntariat si sa fi participat la cel putin doua proiecte de mica anvergura – pana la cinci luni, sau la unul de mare anvergura 6 – 12 luni, un ultimul an. Concursul va consta in descrierea unor proiecte de voluntariat derulate sau initiate de catre tineri. In urma evaluarii candidaturilor depuse va avea loc selectia si premierea castigatorilor.
“Fenomenul voluntariatului ia amploare si in Braila, unde la baza activitatilor implementate de orice ONG sau centru comunitar sta munca voluntarilor”, spune Mirela Sarbu.
In cadrul Clubului Voltin, in aceasta perioada, activeaza voluntari romani si noua tineri voluntari din Armenia, Georgia, Letonia, Polonia, Franta si Italia, cei din urma veniti prin intermediul Serviciului European de Voluntariat.
ANMRF “Louis Pasteur” Braila – Club Voltin, prin Programul Tineret in Actiune – Serviciul European de Voluntariat este initiatorul evenimentului avand parteneri pe cei de la Inspectoratul Scolar Judetean Braila, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Braila si Editura “Edmunt Media Serv”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-