Published On: vin, Noi 19th, 2010

Ce sunt etnobotanicele? Spune NU drogurilor!

Share This
Tags

Etnobotanicele sunt amestecuri de plante. Practic, in urma unor teste foarte amanuntite, scumpe şi dificil de interpretat s-au descoperit diverse substante (pe langa cele naturale), cum ar fi substante inrudite cu THC (din marijuana) sau PEA (fenetilamina- din care pot deriva intregi grupe de substante psihoactive). Pe langa aceste ingrediente s-au descoperit impuritati şi diverse substante chimice cu potential toxic(ftalati). De asemenea, o doza poate contine cantitati variabile de substante active şi contaminanti, facand riscul de supradoza sa creasca.
Aparent sunt produse din plante, in realitate ingredientele active sunt amestecate in mixul de plante pentru a face aproape imposibila detectarea, chiar şi la cele mai performante teste. Ce efect au? Iti induc stari foarte intense de bucurie, empatie, dragoste, energie, excitatie sexuala. Efectul depinde de doza, persoana care il foloseşte, alte droguri folosite anterior sau in acelaşi timp, starea psihica şi fizica din momentul administrarii.

Care sunt riscurile?

1. riscul derivat din efectul propriu-zis: senzatia placuta este data de o tulburare masiva a functionarii sistemelor de neurotransmitatori, care pot lasa sechele pe termen lung şi pot distruge, in timp, zone intregi din creier, cu efecte devastatoare asupra capacitatii de a simti placere fara ajutorul drogului, asupra concentrarii, memoriei, atentiei. Rezulta depresie, iritabilitate, lipsa de vointa, pierderi de memorie.
2. riscul dat de toxicitatea substantelor contaminante (ramase din procesul de productie sau ascundere a substantelor active). Pot induce atat tulburari psihice, dar şi boli cum ar fi cancerul, boli de rinichi, ficat, plamani, distrugerea echilibrului hormonal.
3. tulburarile de personalitate aparute la uzul cronic (regulat) al acestor substante. Sunt foarte putine persoane capabile sa controleze aceste substante şi sa nu faca abuz de ele. Chiar şi la cineva care crede ca “ştie ce

Comentarii

comentariu

About the Author

-